Sunday, 21 December 2014

respon about premiumbeautiful contest..

Do you out there to say something about this....of course premiumbeautifulcorset my lovely and secret partner...

every times and places always be together...

so women .....who want to say something about it....but please dont ever give bad comment frenz....i dont really like it ...this #pb give something different feeling...

please do the best comment on your own's feeling about premiumbeautiful and i will apreciate your comment by reward you a special gift..please to do so....write your testimonial about pb and email to me at ...azuhaidris@gmail.com..

Saturday, 20 December 2014

piala #affsuzukicup2014...#malaysia boleh..

zuha ni bukanlah kakibola..
malah bukannpeminat tegar pun...tapi kalau melibatkan negara atau negeri ...of course la #theredwarriors....nak la juga tengok dan jadi penyokong ...walaupun dari rumah je...

untuk #malaysiavsthailand firstround last week memang tak tengok...ada sedikit bz....but still la tahu the news..

for this time....sebab nampak rancak je dan players pun main sungguh2...dicampur lak dengan sorakan mrhubby and son....

so joined the group while having dinner..zuha ramalkan 4_0 beb...

unfortunetly...kita hanya merancang.....Allah menentukan...takdirnya...kita menang dalam kalah...aish...cam mano tu....

3-2....agg...3-4....huhuhu...apapun tahniah to all players yang berjuang 1 jam lebih mempertahànkan benteng gawang #malaysia....

#piala #AFFSUZUKICUP2014 menjadi milik pasukan gajah...#harimaumalaya terus menjadi lagend....

#safeesadi...#matyo....#indraputramahyudin....#safiqrahim...

Thursday, 18 December 2014

banjir datang lagi 2014

innalillahiwainailaihirojiun....sesungguhnya Dia yamg maha memiliki..tiada siapa yang dapat menahan atau merubah ciptaannya dan kunfayakun...maka jadilah ia...

zuha nak kongsi berita semasa di pantai timur terutama di kampung zuha...telah mengalami musim tengkujuh dan kejadian hujan yang tidak berhenti...banjir telah datang jua...

nasihat...jangan seronok sangat dengan kehadirannya...tapi ambil langkah berjaga jaga...

cerita pasal banjir ni..dah tinggal di kota raya ni...dah lama sesangat tak merasai main air banjir atau air bah...

dulu2 bila tiba aje buln 11 , 12 mulalah kami dok dalam rumah je sebab hujan tak berhenti...atau kato are kelate...tok leh buko mato....

yang pasti rumah zuha tak pernah dimasuki air la sebab rumah atas bukit....bila tiba banjir besar semua jalan ditutup dan kami tinggal cam pulau...jalan keretapi di belakang rumah aje boleh disambung ke pekan kk untuk beli keperluan asas...masa tu makan nasi dengan ikan jeruk dimasak sama telur alaala telur dadar asin gitu....woiu kecurliyur....petang makan biskut 'tawar kecik' atau biskut orang berpantang cicah dng air teh o panas...alhamdulillah....

sàat yang memang tak boleh lupa...tahun 1989 banjir besar terjadi...sampai ada satu berita sedih seorang kawan abang kami meninggal lemas...dan waktu tu dia baru habis exam spm...pi ambil exam dengan menaiki perahu...baju banyak yang tak kering sampai perlu buat salaian ampai di unggun api. mana ada mesin basuh spin ketika itu.

elektrik tak yah cerita la...tak de lngaung...hanya berteman lilin dan lampu gasolin..

suatu ketika itu amat terpahat diingtan...pengalaman itu sukar diperoleh kini....seronok bila mengingati tapi allah saja yang tahu kepayahan hidup di waktu itu....

kalau hidup sudah terbiasa dengan kehidupan bandar...pengalman itu sukr digmbarkan.....

so bila tengok gambar2 ini...kenangan datang bertandang..syahdu...


.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...