Monday, 17 March 2014

fairy tales......dream comes true.....#sepanyol @ #spain @ #espana.......

#SEPANYOL.....#SPAIN.......#ESPANA........
ku jejakimu.......DALAM PERJALANAN MENJEJAKI DUNIA ISLAM  #ANDALUSIA.......

post kali ini sebenarnya dah lama nak update tapi dok tetangguh-tangguh ....maka ...........tak jadilah kan....

zuha sebenarnya nak sangat kongsi dengan u all about my first foot step in west country like as spain and morrocco ni........sebab apa inilah salah satu impian yang dok berangan dari kecil nak tengok negera orang putih........tambah lagi zaman childhood dulu suka sangat dengan fairy tales.....princess ...prince.....castle.....and so on.......

bila besar pun impian tu tak muncul-muncul.......sebab zuha ni berasal kurang berada , so dari selepas habis belajar dah mula kerja untuk kumpul duit untuk belanja hidup......boleh bantu ayah dan ibu adalah suatu yang membanggakan diriku........so kerja untuk hidup orang kata........jauh sekali nak pi jalan-jalan or travelling overseas.......tak pe lah kita tinggalkan kisahku itu......

cuma sekarang time to share an interesting place with islamic culture ....jejaki ketamadunan islam di bumi andalusia.......

perjalanan zuha bermula dengan rombongan puspanita kementerian dan my company.....so zuha amat-amat bertuah kerana terpilih menyertai rombongan ini hasil biayaan company.....tqto  my big bos. inilah orang kata tuah ayam nampak dikaki ...tuah manusia siapa yang tahu.....hanya ALLAH......Dia mendengar setiap keperluan dan rinthan hambanya........aku bersyukur sangat.....

sebulan dah tahu akku tak sangat gumbira bukan apa takut-takut tak jadi...nanti sedih......di saat-saat akhir barulah aku rasa semakin dekat......hari bertolak sedih dan gembira .....sedih tinggalkan anak-anak da my special one..mr hubby lah....lama gak aku akan pergi jauh pulak tu....apa pun hanya berserah ...Dia telah atur segalanya...alhamdulillah mr hubby bagi green light kalau tak tak dpat gak pi 

first time gak naik #emirate airline ....transit di #Dubai so kiranya 3 negara sekaligus aku jejaki walaupun Dubai hanya persinggahan sementara . Perjalanan hampir 14 jam to #madrid tidak terasa bagiku ....maklumlah teruja.....pergi pulak dalam mid november so suhu sedikit turun la.....juga first time aku alami suhu sebegitu....jakun pun ada.....

here i am.....#Dubaiinternationalairport...




hari kedua sampai di #madridairport #Espana.......alhamdulillah.......

singgah di #stadiumrealmadrid.........bergema dan berdiri bulu roma saat memasuki stadium ini.......worldclassfootballstadium.....










so nanti kita sambung k....banyak lagi tempat menarik.....








keep reading, with luv from azuha

Saturday, 15 March 2014

tawaran istimewa baju pengantin vs premiumbeautifulcorset

pagi ni alhamdulillah hujan pagi tadi.....inilah nikmat hujan pada alam dan makhluknya....kembali ceria dan segar.......bolehlah buka mata selepas diselaputi jerebu yang berpanjangan tambahan sejak seminggu dua kebelakangan ini kawasan #bandarbukitmahkota dipenuhi asap dan habuk kebakaran.....kebakaran hutan yang berdekatan...tambahan lagi berdekatan #Nilai yang merupakan kawasan yang mempunyai indeks tidak sihat.




dok belek-belek surat-surat atas meja ni ada terselit kad jemputan kahwin....maklumlah beberapa minggu lagi cuti sekolah dan kebiasaanya cuti sekolah dipenuhi dengan undangan majlis perkahwinan...

so di kesempatan ini jika ada antara anda yang sedang membuat persiapan perkahwinan atau pertunangan , zuha ada nak offer pakaian yang boleh disewa seperti dress ala-ala jubah dan songketputih.....sewaan ni tak mahal hanya RM50 / hari , mana tahu kot-kot ada antara kita yang tak berkesempatan tempah baju boleh buat sewaan saja lagi jimat kan.....baju-baju ni bersaiz M dan L .



Selain itu bagi yang nak nampak lebih cantik bolehlah milik #premiumbeautifukorset yang boleh dimiliki hanya RM85 per bulan ( ikut T & C ).



so kawan-kawan yang berminat ,  bolehlah contact azuha ya.....0133851505.......


Friday, 14 March 2014

sabtu hari yang membahagiakan........

salam pagi sabtu.......
anak saya yang berumur 5 tahun seringkali membuat pertanyaan "....mummy hari ni hari apa ....." saya tanya dia ......" kenapa adik suka tanya soalan itu....? dia akan jawab dia suka hari ni hari sabtu.... saya tanya lagi ...kenapa adik suka hari sabtu  .....dia jawab ..." sebab umi tak kerja dan semua orang tak sekolah.....adik suka kalau kita ada di rumah kerana dia boleh bermain dengan kakak , jogging atau naik basikal dengan umi dan abah dan jalan -jalan......" itu jawapan seorang kanak-kanak......kita pulak seorang dewasa ?....yes secara ikhlasnya saya juga suka  hari sabtu......dan paling tak suka hari isnin......

kenapa sabtu ?......

kita boleh buat apa saja tanpa ' jadual ' atau dengan kata lain terkejar -kejar melakukan sesuatu perkerjaan yang kita 'terpaksa ' buat ......tapi perlu buat.....yang kita tak 'passionate' nak lakukan , tambahan bila kerja kita 'terkunci' dalam jadual kerja 8 jam atau lebih.....

apa pun , jom start our hobby di hari cuti......sambil-sambil tu boleh kita fikirkan to expand our hobby to gets extra income and may be can be our business next steps on....

for me i joined my hobby in to the business......  #glampreneur...... 


keep reading, with luv from azuha

Thursday, 13 March 2014

Celik Hati Prof Muhaya TV9 2013 E09




salam jumaat , so hari ni mai kita penuhi dan bajai diri kita supaya kita lebih celik hati......

zuha suka dengar #profmuhaya bagi talk ni semasa membuat kerja di ofis ....at least tangan kita membuat kerja , telinga kita mendengar....tapi jangan sampai kerja terganggu lak......

kepada kawan-kawan diluar sana ......kalau kita malas nak dengar.....kita bukalah pelahan-lahan setiap hari lama-lama telinga kita akan jadi peka dan masuk ke jiwa sedikit demi sedikit......maklumlah orang yang bekerja ni kurang masa nak dok depan tv dengar atau pi dengar ceramah agama di suraukan......so cara ini boleh membantu kita mendapat ilmu agama.......


cubalah.....






 keep reading, with luv from azuha

Monday, 10 March 2014

anda boleh milik biovelocity dan premiumbeautiful hanya dengan harga mampu milik.....




#biovelocitysleepmate 








tawaran hebat sehingga 30 April 2014

hanya RM55 / bulan (*T & C ) 
dan 

#premiumbeautifulcorset 


tawaran ini hanya dari #Dynamicleadersgroup sahaja

anda boleh memilikinya sekarang....

dan anda juga berpeluang memenangi hadiah ke shanghai ( jika berminat )

hubungi zuha 0133851505

zuha juga telah memilikinya , siang memakai premiumbeautiful....malam dengan biovelocitysleepmate.........




keep reading, with luv from azuha

Sunday, 9 March 2014

MH370 ......MANA PERGINYA....

HARI NI DAH MASUK HARI KE 3 .........MISTERI MH370 MASIH BELUM TERUNGKAI......


Sebagai rakyat Malaysia dan umat sejagat khususnya, zuha turut merasakan kegelisahan dan kesedihan serta debaran menanti jawapan kepada peristiwa misteri ni yang melanda negara kita khasnya dan seluruh dunia khususnya........

Biar apapun perancangan dan kejadiannya........marilah kita sama -sama berdoa untuk kebaikan dan keselamatan bagi semua yang berada dalam pesawat tersebut..........semoga doa yang positif ini membuka seribu rahmatnya......yang selebihnya adalah hendakNya kerana DIA yang lebih mengetahui.......

Sabar dan tenang kepada semua keluarga mangsa terlibat ........sabar dan keep moving to semua pasukan penyelamat dan petugas......sabar dan positif to semua komentiar .......yakni kita yang tidak terlibat secara langsung.......jangan biarkan perasaan negatif mengawali kita.....berfikir dan bercakap secara matang .....musibah tiada siapa yang pinta tapi musibah boleh diturunkan kepada sesiapa saja yang DIA kehendaki....... jika tidak dengan MH370 mungkin lain cara dan waktunya.....bukan meminta begitu tapi mengingatkan semua musibah bukan saja untuk orang yang DIA sesatkan tapi juga kepada hambanya yang DIA sayangi sebagi ujian dan petunjuk kepada semua........

jalan terbaik hanyalah berdoa kepadaNya mohon dipermudahkan segala urusan carian dan tunjuki jalannya supaya mereka dapat kita jejaki.......

keep reading, with luv from azuha

MOST BEAUTIFUL LIFE.......PERNIAGAAN ONLINE

SALAM PEMBACA-PEMBACA BLOG ZUHA........

Hari ni zuha cuti........seronok dok rumah ni ....cuti untuk membuat perpindahan sekolah anak zuha....sek rendah bagi kawasan perumahan kami telah dibuka dan mula beroperasi pada hari ini.....so perpindahan sekolah perlu dibuat kerana #SekolahKebangsaanSeriPutra dah overlimit...... bayangkan murid-murid tahun tiga sahaja ada seramai 1000 + orang murid dan kelas sampai almost 20 kelas.....

so syukur alhamdulillah.......
#SekolahKebangsaanBandarBukitMahkota telah beroperasi.....walaupun sekolah baru tapi diharapkan dan didoakan cikgu-cikgu yang berpengalaman yang ditugaskan mengajar di sini juga mampu meletakan #SekolahKebangsaanBandarBukitMahkota setanding atau lebih cemerlang lagi dari sekolah-sekolah lain . insyaa allah.......apa pun cikgu cekap murid rajin sekolah maju..........


MURID -MURID MENDENGAR TAKLIMAT PERTAMA GURU BESAR #SKBBM


pagi tadi pergi sekolah untuk pendaftaran dan taklimat murid-murid dan ibu bapa dari cikgu-cikgu yang hebat.........sambil-sambil menunggu perjalanan majlis berjalan , dok sembanglah dengan salah seorang ibu bapa murid....seorang surirumah....
jaga dan uruskan anak-anak.......katanya walaupun pada awalnya nak jimatkan kos hantar anak-anak ke taska atau transit dan tapi keadaan still kelam kabut......malahan pendapatan keluarga still tidak dapat menampung keperluan asas dan tambahan keluarga......walaupun suami bergaji besar pun kalau hidup di bandar dengan anak-anak sedang membesar lain keperluannya.......di masa lapangnya beliau membuat jualan  bakery dan pakaian secara jualan biasa dan juga online......tapi biasalah perniagaan kecilan ini kemana modalnya kemana untungnya .....last sekali untung kecil tak dapat rolling untuk beli keperluan perniagan.......so zuha hanya mencadangkan kepada dia untuk membuat perniagaan online seperti zuha .......barangan tak perlu risau......tahan lama , promosi company buatkan secara besaran dan kita just promote untuk perluas pasaran....modal sekali walaupun besar tapi yang direbut 4 bonusnya yang lain...bukan untung runcit saja..... walaupun perlu membuat pinjaman jika tiada modal , tapi pinjaman perniagaan biasalah bagi seorang usahawan kalau nak seribu daya kan......tapi pengalaman zuha yang bekerja di institusi kewangan ni , perniagaan kecil buat pinjaman , last sekali pinjaman tak dapat bayar , perniagaan entah ke mana ...... kenapa jadi begitu......tak tahu manage kewangan dan tiada tunjuk ajar sesiapa ........ dia bersetuju untuk jumpa selepas ini kerana berminat dengan plan pemasaran zuha........
itulah kadangkala kita tak perlu paksa orang untuk buat bisnes tapi buka jalan padanya ....mana tahu sebelum ini dia tiada ilmu dan kalau ada pun mungkin cetek tentangnya dan kalau dapat tahu detail pasti mereka berminat......

so keep in touch as a friend walaupun hari ini mungkin kita tidak terbuka untuk buat bisnes tapi mana tahu satu masa kita terdorong ke arah ini.........

kalau anda bekerja pejabat ,  ....bila masuk umur 40 an .....perubahan diri akan menjelma ....kita akan rasa susah menerima arahan orang atasan terutama kalau ianya tidak betul dan tidak boleh kita terima.........lama fikir baru nak buat bisnes .....tapi bisnes apa ???????  
 so start from now to kekawan yang dah terbuka fikiran .........perniagaan online bukan main-main malahan boleh bagi pendapatan luar jangkaan kita.....

kepada yang berminat nak buat perniagaan .....jom join #glampreneur , tak rugi dengar malahan ilmu tu boleh buka mata minda kita ......bila ada peluang rebut cepat jangan biar ia berlalu..........


keep reading, with luv from azuha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...