Thursday, 26 June 2014

bukti kejayaan.....#usahawanhaio...#glampreneur #sucessstories.....INSPIRATION NO BOUNDARIES



Pada 21 JUN ada #diamondnight ....majlis penyampaian anugerah kepada Usahawan Haio yang berjaya dengan pangkat #Diomand......

Ramai di kalangan sidebiz zuha yang berjaya merangkul pelbagai anugerah malam tu ...so tahniah to them and me also capai panhkat ke 5 tertinggi dalam Hai O ...cuma malam tu zuha tak dapat hadir sebab terlupa bagi feed b ack to company....dalam masa tu lak banyak hal di ofis yang memerlukan komitment zuha .....inshaa allah next time zuha akan melaram dengan pencapaian seterusnya......

so zuha nak kongsi dengan u all about #sucessstories di kalangan mereka ini yang biasa-biasa ke luar biasa.....tanpa mengira umur atau taraf pendididkan kejayaan akan muncul jika ada usaha yang tak berbelah bagi........


Dari #dynamicleadergroup ....#waneyzainudin untuk carfund....dah capai #DDM ...


suzanesamy.....









(ihsan pic dari instragram #cikcida....)



group #glampreneur......men or women......no boundaries .....everyone can become a businessman/women.....what we need is yourself & your passion ...


ini dari  #brunei....#Recognitionnight....tengok walaupun jauh tapi didekatkan.....

sebenarnya rami lagi contoh mereka yang berjaya dalam #glampreneur tapi u all kena lah search k.....ini zuha just bagi contoh tapi reality one.....no tipu-tipu k.....


so sapa sapa nak join kami as a top leader in business.....call or wapps zuha .....modal kecil atau besar depend  to u ..........(ihsan pic dari sebuah drama ...#nashaaziz...ibu tunggal yang menjalankan perniagaan )......



keep reading, with luv from azuha

Friday, 20 June 2014

ISTERI BIJAK SUAMI SUKA......SMARTLIFE

saya tertarik dengan tajuk ini dari sebuat majalah #mingguan wanita .......

so saya nak komen mengenainya sebab kebanyakan wanita hari ni ramai yang berjaya dan suami still di sisi bukan dibelakang ya tapi di SISI......... 

Maksudnya walaupun isteri bijak dan bercenderungan untuk lebih berjaya dari suami tapi pangkat suami perlu lebih tinggi daripada seorang isteri .......

kita berjaya kerana juga dorongan dan pertolongan sang suami......tapi kepada mana-mana wanita yang berjaya tanpa seorang lelaki ......ada kaitan juga dengan sebab lelaki ......lihat saja ibu -ibu tunggal yang berjaya selepas bercerai .....sebab dorongan perlu berpisah dengan sang lelakimembuatkan semangat wanita semakin berapi.......dan lihat kejayaan wanita dalam bidang perniagaan terutama boleh nampak....mereka cekal , bijak , matang dan pandai menguruskan kehidupan .....

dan kepada wanita yang berjaya tambahan lagi adanya lelaki disamping satu bonus dan keberkatan yang besar yang diberikan oleh Nya.

so wanita yang berjaya dia adalah seorang yang bijak menguruskan 3 perkara utama iaitu keluarga , kerjaya dan kemasyarakatan.......


janganlah jadikan alasan bahawa "   oh saya tak boleh buat bisnes la sebab suami tak bagi..."  sang suami tak bagi dia tak nampak jalannya....cuba kita terangkan dan tunjukan kesungguhan pastinya dia akan membantu dan akhirnya bangga dengan kebijaksanaan kita sebagai isteri.....

bicara sang isteri....

ayuh kita sediakan payung sebelum hujan......biarlah modal kecil kita sedaiakan dan untung kecil terima di awalnya asalkan kita cekal dan teruskan , lipatkali gandakan.......seperti saya bermula dengan modal kecil yang saya mampu.....saya berjaya lepasi tahap yang sepatutnya saya terima walaupun masih belum dipuncak......so kawan-kawan wanita yang berminat nak kumpul duit dari rm100 to rm 1000 to rm10000 ....rm100000 dan rm10000000 , bak dalam lagu kalau nak kaya mari kita tambah kosong (kosong   kosong  kosong kosong ...dalam lagu aku kaya ) dan bukannya kosong kosong (lagu najwalatif ).....


dari keseorangan ...kita bina team.....


perluaskan ilmu tanpa segan dan malu bertanya












keep reading, with luv from azuha

Tuesday, 3 June 2014

cuti-cuti#malaysia......#schoolbreak

salam dan selamat hari rabu 

apa pun meh doa dulu.....


al fatihah dan kalau nak buat solat dhuha ...sila lan dulu......zuha cuti.....semalam punya la happy sebab rasanyaganti puasa dah nak habis tapi tengahari dah.......over......huhuhu......

so insha allah puasa ganti tu akan dilaksanakan minggu depan......semoga allah panjangkan umurku untuk aku menggantikan puasa itu....

u all pi mana cuti sekolah ni......zuha lum ada kesempatan dan almaklumlah cuti lak dibekukan di sepanjang cuti sekolah ni......zalimnya bos ni.......ada oppss tergempar di seluruh pejabat kawasan .....zuah tak terlibat maklumlah tak leh tinggal ofis nanti usahawan mengamuk...hehehe...

anak-anak still tak habis lagi dok tanya .....tak balik kg ke umi.....kita kan nak tengok baby baru poksu......nenek kan nak buat kenduri......adoi.....anak-anak ku ...umi lagi lah nak balik....apa kan daya kerja perlu diutamakan dalam keadaan- keadaan tertentu kan.....tempat cari makan.....kena juga komitment dan tanggungjawab sepenuhnya.........

so malam tadi dok cari lah resort or hotel di sekitar #portdickson je at least boleh cover 2 hari cuti weekend kan.....terubat sikit kids tu.......iyalah tanggungjawab juga kepada anak- anak as long as they happy.....

sayang seribu kali sayang......last minute la katakan ......no rooms available at this date.....semua muka mencuka......so cari lagi...now....#melaka lak........so guys any suggestion place to share .....please do so k.....

in list tanjung bidara chalet....look nice chalet sea view.....wakakaka........so see u soon....


keep reading, with luv from azuha

Monday, 2 June 2014

#TOLEDO bandar yang indah.....perjalananku .... menjejak bumi #ANDALUSIA....

ok   zuha nak kongsi lagi perjalanan di bumi #spain......



malam pertama kami akan bermalam di TOLEDO ........selepas siangnya di Madrid........ perjalanan hampir 1 jam to 2 jam ( dalam jarak RM80km).......

Kami menginap di hotel pertama di Toledo.....badan dah semakin sejuk dengan bayu malam dan hujan rintik....selepas membersihkan diri dan bersiap untuk keluar makan. Our Tourist Guide  (TG) maklumkan kami akan makan malam di restauran makan arab.....perut dah tak sabar ni sebab kami dah 1 hari perjalanan.....so kami menyusur jalan batu batan yang dibina berabad dahulu...kukuh dan bangunan lama menarik perhatian kami....#TOLEDO meruapakn kawasan perangainan yang terletak di atas bukit. Ianya kaya dengan peninggalan bangunan dahulu kala...kawasan warisan sejarah.....sejukkkkkkk......


jalan dalam hujan renyai....nak pi makan malam...lapaq dan letih



one of the arabic restaurant....


hiasan dalam restauran tu....klasik dan memang kearaban betulah



pemilik restauran...peramah dan banyak menerangkan pasal sejarah TOLEDO.....alunan muzik zikir dipasang semasa menikmati makan malam kami....antara menunya....




pagi .....selepas solat subuh dan menunggu breakfast siap.....ambil gambar jap......huuh....sejuk gila.....-4 rasanya waktu......toledo merupakan tempat peranginan diatas bukit .....lagi lah sejuknya......





waktu pagi didepan hotel bagi memulakan perjalanan hari ke dua....

menu kami dimulakan dengan roti dan juice tapi.....jeng...jeng ada maggi....masing-masing mengelluarkan maggi sebab rasa kelaparan lagi.......alamak lupa snap gambar....


so sekarang seisi walk around toledocity.....  jalan diseluruh kota ini berbatu dan bangunannya dekat antara satu sama lain....memang best berjalan kaki .......teringat cerita2 mat saleh yang klasik itu ........





TERKENAL DENGAN TEMPAT MEMBUAT PEDANG 

BANDAR TOLEDO DARI ATAS BUKIT


hot choc beb.....


shopping beb....#ZARA memang dari Spain...ni baru permulaan


15 #euro...mai 3 ...


happy day....so hari pertama .....sebalah petang tinggalkan toledo , kota warisan sepanyol...

next kita ke #GRANADA....










keep reading, with luv from azuha

cara mudah nak dapatkan #modalperniagaan

salam ,

post kali ini zuha nak share bagaimana nak dapat modal perniagaan sebab ramai yang tahu zuha ni sebenarnya dah terlibat dalam dunia perniagaan dah lama terutama bila dah terlibat dalam sektor kewangan mikro.....

so zuha boleh berkongsi kepada anda semua terutama;


  •  pelajar dalam kampus atau yang baru habis belajar dan mencari ruang untuk memulakan perniagaan....
  • suri rumah yang ingin menambah pendapatan terutama bulan raya yang bakal tiba lagi 2 bulan
  • pekerja sektor kerajaan / swasta 
  • belia
  • dan sesiapa saja yang takut nak buat bisnes

zuha akan ajar dan bagi cara bagaimana u nak start bisnes tapi cuba u all semak list ni dulu ,


1. minat dan keinginan..... amat penting untuk suntik semangat kita terutama dalaman diri

2. panduan atau perujuk , so senang nak diskus jika ada yang tak tahu

3. modal ....aikkkk kenapa modal no 3......bukankah modal patut no 1.......hah tu la korang tak nak belajar how........bukan payah pun nak modal nni

4. plan pemasaran......u all nak jual apa.....kain  baju ???? kosmetik ???? kena survey betul-betul

5. tapak perniagaan.......perlu ke ???......
6. nak untung banyak ke sikit ???

7. nak mudah ke payah ????

8. nak buat barang sendiri ke.....popular ke barangan anda.......

9. pasaran tempatan atau global...

10. untung , bonus , kereta dan rangkaian perniagaan yang luar ,melancong ke luar negera.....

so kalau yang nak tahu boleh contact zuha....yang penting zuha akan terangkan cara nak dapat modal kalau itu yang anda runcingkan..... 


keep reading, with luv from azuha

Sunday, 1 June 2014

PERSEDIAAN RAYA 1.....

Alhamdulillah...

hari ni zuha puasa ganti a.k.a sunat .....semoga diberi kesabaran dan keberkatan olehNya , 

tapi rasa cam lain dari biasa ....macam nak......oppss jangan dulu....

pagi tadi bukan main bangun sahur siap makan nasi goreng dan ayam papriks yang telah dimasak malam tadi.....

masih berbaki 2 hari  (ini pun kalau hari ini sampai ke waktunya ).....    kenapa selalu lambat ganti puasa dan tunggu sampai nak habis setahun baru nak ganti ?????   entahlah....zuha memang dok mencari dalam diri sendiri jawapan ini setiap tahun......tapi.......godaannya....maksudnya zuha masih lemah iman...ya allah ampuni aku.....astagfirullah robal baroya... dan azam tahun ni , perkara ni tak akan berlaku lagi ......

u all macam man ?   jangan jadi cam zuha tau.....atau jangan juga lebih dari zuha ....( masih tak menggantikan puasa tu..)....

 ni waktu rehat di ofis...memandangkan tak pi lunch so release jap dengan blog.....

kepada pembaca dan kawan-kawan yang zuha kasihi ......mana-mana  yang berminat nak pakai #premiumbeaujtiful for coming raya ....nak kasi slim sikit tahun ni......atau nak melawo dengan  baju berfesyen sikit.....moh call zuha kita book awai-awai.....dan zuha boleh post cepat2 supaya tak de jem cam tahun lepas.....

tahun lepas zuha dah sampai kg di ipoh sementara sambung perjalanan to kelate.....tup2 ada customer yang call nak PB segera for raya......what can i said ! so la sebab zuha tak ade stok yang mengikut ukurannya pada ketika itu.......so dia pun melepas la.....tapi selepas raya zuha immediate post so that dia masih boleh meragam untuk open house kan......itu le ragamnya.....customer yang dikasihi ni......



then mana-mana frenz yang nak kasi muka berkilat sikit untuk hari raya moh order #bioever or #BBpluscollegen.......then patut start from now ....ada lebih kurang 2 month later for raya kan.....







diskaun hebat la beb untuk rakan blog.......tq....tq....tq....


keep reading, with luv from azuha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...