Monday, 2 June 2014

cara mudah nak dapatkan #modalperniagaan

salam ,

post kali ini zuha nak share bagaimana nak dapat modal perniagaan sebab ramai yang tahu zuha ni sebenarnya dah terlibat dalam dunia perniagaan dah lama terutama bila dah terlibat dalam sektor kewangan mikro.....

so zuha boleh berkongsi kepada anda semua terutama;


  •  pelajar dalam kampus atau yang baru habis belajar dan mencari ruang untuk memulakan perniagaan....
  • suri rumah yang ingin menambah pendapatan terutama bulan raya yang bakal tiba lagi 2 bulan
  • pekerja sektor kerajaan / swasta 
  • belia
  • dan sesiapa saja yang takut nak buat bisnes

zuha akan ajar dan bagi cara bagaimana u nak start bisnes tapi cuba u all semak list ni dulu ,


1. minat dan keinginan..... amat penting untuk suntik semangat kita terutama dalaman diri

2. panduan atau perujuk , so senang nak diskus jika ada yang tak tahu

3. modal ....aikkkk kenapa modal no 3......bukankah modal patut no 1.......hah tu la korang tak nak belajar how........bukan payah pun nak modal nni

4. plan pemasaran......u all nak jual apa.....kain  baju ???? kosmetik ???? kena survey betul-betul

5. tapak perniagaan.......perlu ke ???......
6. nak untung banyak ke sikit ???

7. nak mudah ke payah ????

8. nak buat barang sendiri ke.....popular ke barangan anda.......

9. pasaran tempatan atau global...

10. untung , bonus , kereta dan rangkaian perniagaan yang luar ,melancong ke luar negera.....

so kalau yang nak tahu boleh contact zuha....yang penting zuha akan terangkan cara nak dapat modal kalau itu yang anda runcingkan..... 


keep reading, with luv from azuha

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...