Tuesday, 30 July 2013

BRANDED PRODUCT......THE CHOICE OF LIFE....










tak percaya ?????

banyak kan ???

ini semua order oleh customer glampreneur .......sapa kata barang tak boleh jual   ???

ada pelbagai produk yang laris dan hot di pasaran .......

kami hanya menjual baranngan yang berkualiti saja sebab kami jaga kesihatan dan keselamatan customer

tengok premium beautiful.....walaupun dah lama dalam pasaran tapi still banyak order........

walaupun banyak jenama korset di pasaran premium beautiful korset tetap jadi pilihan terutama time-time raya ni.....

so masih takut nak jadi top agen hai o marketing......?????

barangan yang tak jual adalah sebab kita tak jual macam mana nak ada orang beli.....

jadi usahawan kena bijak urus perniagaan , berani ambil risiko , pandai promosi , dan yang paling penting still ada mentor untuk rujuk.....

so moh kita jadi usahawan yang boleh jana RM2000 up to RM20,000 permonth this year....!!!!!

CEPAT UNTUK DAPAT REBAT RM4500.....

DAN PERCUMA MELANCUNG KE AUSTRALIA


keep reading, with luv from azuha

BONUS RAYA.......SYUKUR PADANYA....

ALHAMDULILLAH , HARI NI MOOD HAPPY........

SEBAB BILA KITA SELALU BERDOA KEPADNYA UNTUK KEBAIKAN UNTUK HARI INI DAN HARI SELEPAS INI....INSHAA ALLAH .....ALLAH MAHA MENDENGAR..........

HARI INI DAPAT BONUS RAYA.....

SO DENGAN BONUS RAYA DAPATLAH LAKSANAKAN BAJET RAYA KITA KAN....ALMOST TERCAPAI......SEBAB TU ZUHA KATA KITA PERLU BUAT BAJET RAYA SEBAGAI MATLAMAT DAN GUIDE LINE KITA.....BACA SINI

SERONOK KAN....SO ADA SAPA -SAPA NAK BONUS SELEPAS RAYA LAK......JOM IKUT ZUHA......RUGI TAK CUBA...... CARANYA




        TINDAKAN ANDA PELANTUN KE ARAH KEJAYAAN..






keep reading, with luv from azuha

Monday, 29 July 2013

SIAPA DI SEKELILING KU ....????

PELUANG MESTI DIREBUT ......JANGAN DIBIARKAN...

DI SEKELILING KITA BANYAK PELUANG SAMADA BAIK ATAU BURUK.....

KEPADA YANG INGIN DIKELILINGI OLEH PELUANG PERNIAGAAN.......

PERHATIAN :SILA BACA DAN JIKA TIDAK ANDA BOLEH BERHENTI DI SINI......( SAYA HANYA AKAN KONGSI RAHSIA INI ) DENGAN MEREKA YANG BETUL-BETUL BERMINAT UNTUK BERJAYA ....


#CREAMY BUTTER CRAB......WADUH MENGANCAM


HARI INI ramadhan ke 21 . kejap aje .....pejam celik , pejam celik , ramadhan sudah berada di hari-hari pengakhiran kan.....

but kita perlu kuatkan imam dan gagahi diri supaya sentiasa  bersemangat untuk menjalani ibadah ini dengan tenang dan sabar....

Dalam pada melatih diri kita untuk bersabar....tugas sebagai ibu perlu dilaksanakan dengan pelbagai kerenah anak - anak kan.....terutama bila nak mengajar mereka berpuasa ni......ada suatu ketika sampai anak nak minta buka puasa di kala jam menunjukan setengah jam lagi nak berbuka......so si ibu kena pandai-pandai sabakan mereka......diplomasi k

dan salah satu cara zuha nak tarik minat mereka berpuasa adalah dengan melayan apa saja yang mereka minta nak makan bila time berbuka.......

kebiasaanya zuha akan tanya suami dan anak-anak apa yang nak dimakan .....abahnya boleh dikatakan akan kata "masaklah umi , abah makan saje..." dua orang kanak-kanak comel ni (kakak dan abang) akan sebut pelbagai menu yang dia orang nak makan la....

so kalau pilihan si kakak.....masak ketam...(dia memang favourite..seafood ni ) ,

ketm ni zuha dah biasa masak lemak cili api , kerutuk , kari dan masak merah......so kali ini my choice nak masak #creamybuttercrab so that tak le pedas sangat untuk kids kan...(pastikan mereka tidak berbuka dengan masakan pedas untuk keselamatan perut k...)

so kalau ada yang nak cuba ...zuha sharekan resipinya.....mana tahu kot-kot ada yang nak cuba...di kala kekeringan idea nak masak tu....


bahan -bahan nya ;

ketam sederhana besar 6 ekor ( ikut keperluan masing -masing )

1/2 buttercup or kalau tak ada boleh guna majerin dorina dalam 3 sudu besar

susu sejat manis 1 tin

instant soup dari kimball 1/2 tin (depend nak perisa apa , chicken or mushroom )

daun kari 5 helai

bawang putih 3 ulas (dipotong kecil )

 cili padi (ikut keperluan dan dipotong kecil)

daun basil (ikut keperluan )

3 biji telur masin (ambil kuning sahaja)

cara membuatnya :

ketam hendaklah di purified dahulu untuk membuang toxin sebab sumber makanan seafood ni banyak toxin nya (kalau ada bio zone food purified le ...) , untuk makanan lebih sihat dan tahan lama serta sedap dimakan (baca keistemewaan bio zone food prufier disini :


ketam dipotong dua (gaul dengan sedikit garam ) goreng dan sampai nampak semua bahagian cengkeramnya dah berwarna merah , ketepikan

panaskan butter dan setelah ianya cair masukan bawang putih dan cili padi  

masukan susu sejat

daun kari dan tuangkan kuning telur (yang telah dikepuk) pelahan-lahan ke dalam kuali 

masukan instant soup dan kacau biar sebati

masukan ketam tadi dan tabur daun basil...secubit garam

kacau sampai pekat dan hidangkan...

senangkan.....


cubalah anda pasti tertawan



keep reading, with luv from azuha

Sunday, 28 July 2013

TIPS MEMILIH BAJU RAYA YANG SESUAI.....


pasti ramai antara kita yang sedang membuat persiapan raya kan.....sedang memilih baju untuk dipadankan ke badan kita untuk kelihatan cantik ....


sebenarnya ......bukan saja pada ketika raya kita harus bijak memilih baju tapi boleh dikatakan di kala kita nak pilih baju , pasti kita akan bertanya mengenai "sama baju ini sesuai atau tak dengan badan kita" kan.....
so di sini zuha nak kongsi tip memilih baju yang sesuai untuk disarungkan ke badan kita ......
(sumber : internet dan rancangan #hijabista dan #hello bro...tolong style...)

apa yang perlu dibuat ????

1. kita perlu kenali dulu bentuk tubuh kita samada



i. bentuk hourglass  (jam pasir )     - bentuk yang ideal dan diidami oleh semua wanita . Bentuk tubuh badan supermodel .Saiz bahu dan punggung hampir sama dan kecil di bahagian pinggang. senang dapat  saiz baju di pasaran

ii. bentuk rectangular (pisang ) -  straight cut......sekeping aje.....tiada shape ....memiliki bahu ,  pinggang dan punggung yang hampir sama.....wanita dengan saiz badan sebegini memiliki lemak di seluruh badannya dan kebanyakan orang yang berbentuk badan cam gini....adalah orang yang kurus......

iii.  bentuk buah epal (segitiga terbalik )  ....cutting atas lebih besar dari bawah iaitu saiz yang tidak seimbang......ukuran dada besar dan semakin kecil ke bahagian punggung......susah nak cari saiz baju sebegini kan....dan kebanyakan lemak banyak terkumpul di bawah ketiak ......lengan mengelebeh....



iv.  bentuk buah pear (berbentuk sudu ) .....bentuk ini adalah lebih besar di bahagian punggung berbanding pinggang dan bahu  ..... ada juga punggung terlampau besar dan nampak kalau berjalan macam itik pulang petang.....


so kalau dah kenali bentuk badan , senang kita nak suai padankan baju kan......dan kalau tak nak pening-pening bagi mengatasi masalah mencari baju yang sesuai ......dapatkan KORSET PREMIUM BEAUTIFUL KERANA IANYA DAPAT MEMBANTU ANDA mendapat potongan badan yang bersesuaian secara cepat tak sampai 5 minit pun.......ianya direka dalam 3 piece yang berbeza kerana ianya telah mengambil kira bentuk tubuh manusia ini....bukan satu saiz untuk satu badan .....

lemak dibahagian tertentu akan diletakkan ditempat yang sesuai semasa memakai korset ini ....ada cara khas pemakaiannya....tak perlu susah payah sedut lemak atau tambah berat badan atau makan ubat pelangsingkan.....

boleh menyerap peluh dan mengeluarkannya semula semasa proses basuhan.....bau badan akan diserap juga....

2. pilih warna baju yang bersesuaian.....

kalau badan agak gempal...kalau boleh elakkan memilih warna yang terlampau terang dan bright sangat dan kalau berbadan kurus juga yang terlampau gelap atau warna yang natural . Tambahan lagi ketika raya .....pilihan warna amat penting supaya ianya menampakan kita lebih selesa dan 'cool ' sepanjang hari

3. jenis fabrik

ini penting supaya baju yang dipakai sesuai dengan cuaca sekarang dan kebiasaanya baju raya ni dipakai sepanjang hari kan......pilih fabrik yang menyerap peluh dan tidak mudah berkedut ...dan elakan fabrik yang terlampau nipis atau tebal...

4. corak 

satu lagi yang harus diberi perhatian sebab kadang kala corak pakaian atau baju kita tidak kena dengan saiz badan kita dan bila pakai kita nampak lagi gempal atau kurus . corak jangan terlampau berat atau corak berjalur lurus untuk orang yang berbadan XL atau XXL , corak yang berbungaan atau berjalur melintang sesuai untuk orang yang berbadan S atau SS.

5. aksesori tambahan 

aksesori tambahan adalah seperti jahitan manik , sulaman atau taburan bites yang kadangkala kalau terlampau banyak membuatkan kita nampak cam kereta berhias lak dan banyak tesrangkut-sangkut jahitan manik pada sesuatu akan menyusahkan pergerakan kita

6. usia 

pemilihan pakaian perlu juga mengikut usia kita sebab ianya menunjukan kematangan dan keperibadian pemakai. Jangan hanya mengikut fesyen saja, kalau kita tak berapa sesuai pakai  fesyen tu janganlah disarungkan nanti membuatkan kita dipandang dengan booo bukannya dipandang dengan wow...

ok lah zuha rasa itulah serba sedikit tips yang boleh dikongsi dengan u olls semua , mungkin ilmu yang zuha tahu ini boleh di guna pakai semasa anda semua memilih baju raya k....

yang penting jangan lupa PREMIUM BEAUTIFUL supaya penampilan anda lebih terserlah dan  anda lebih berkeyakinan. 

cam no nak dapat premium beautiful segera ....just call 0133851505



keep reading, with luv from azuha

Friday, 26 July 2013

APA KATA MEREKA.....MENARIK TERTARIK DENGAN PREMIUM BEAUTIFUL

RAMAI YANG DOK TANYA ZUHA ......APA

 RAHSIA BENTUK TUBUH MENAWAN 

#PREMIUM BEAUTIFUL LAH......





Walau telah berusia 41 tahun dan memilikan 4 orang cahaya mata, tetapi ramai yang menyangka saya berusia diawal 30-an.Ini semua adalah kerana bentuk tubuh saya yang semakin menarik. Setelah diperkenalkan oleh   seorang rakan tentang kelebihan serta kebaikan Premium Beautiful ini, saya mula tertarik. Menyedari kepentingan penampilan menarik bagi seseorang wanita itu, terutamanya saya yang berstatus janda ini, saya gagahi juga melabur untuk membeli pakaian dalam ini dengan harapan dapat mengubah penampilan saya yang menjadi punca keruntuhan rumahtangga dengan bekas suami yang malu dengan penampilan dan bentuk   tubuh yang tidak menarik dulu.
Rupa-rupanya pelaburan ini memang berbaloi!. Jika berat badan saya dahulu 79kg dan kelihatan seperti balak ( sindiran bekas suami), kini dalam usia 40-an dan mempunyai anak sulong berusia 19 tahun, saya dapat memiliki bentuk badan yang menarik kembali seperti anak dara dahulu dengan berat 54kg.

Ramai yang telah memuji bentuk tubuh saya ini, malah paling menbanggakan bekas suami juga terkejut melihat perubahan bentuk badan dan penampilan dayan yang sering memakai kebaya setiap kali datang melawat anak-anak.
Selain ia membentuk tubuh, ia juga berkesan membantu memulihkan sakit pinggang yang saya alami dahulu, datang bulan yang tidak teratur dan sering keletihan akibat kurang bertenaga.
Kini, kehidupan saya saya semakin sihat, ceria dan bertenaga dalam menjalani aktiviti harian. Tambahan pula saya telah bergerak aktif dalam perniagaan ini. Alhamdulillah saya merupakan salah seorang usahawan yang semakin meningkat naik.



PUAN HA , 41 TAHUN

TANPA SLIMMING PIL



keep reading, with luv from azuha

PREMIUM BEAUTIFUL BOLEH PAKAI SECARA PERCUMA.....

LAST CALL FOR PREMIUM BEAUTIFUL FOR HARI RAYA......

STILL REBATE UNTIL UP TO RM 300


KALAU U TAK CEPAT-CEPAT GRAB U AKAN RUGI .......SEBAB KORSET INI TIDAK AKAN DIBERI REBATE SEWENANG-WENANGNYA......



MAHAL ?????

BOLEH PAKAI SECARA PERCUMA 

TAK MAMPU BAYAR SEKALIGUS

BOLEH BUAT INSTALLMENT  TERTAKLUK KEPADA SYARATNYA

TIADA CASH 

BOLEH GUNA  CREDIT CARD / EASY RHB SERENDAH RM58 SAHAJA SEBULAN

AND  CASH  + MORE SURPRISE  !!!! 


DON'T WAIT UNTIL LAST MINUTE ......

U ALSO CAN GETS RM4500 ON EARLY AUGUST ....HOW TO GET.....JUST GIVE YOUR RESPON TO MY POST......SIMPLE.....


keep reading, with luv from azuha

Thursday, 25 July 2013

marine essence bar......beauty and healhty skin.....

mengalami masalah kulit ????

kulit kering ??

bersisik ??/

eczema ???

kesan parut ???

jerawat ????

dark spot di bahagian armpit , bahagian -bahagian lain di badan...???









recommended !

ramai yang dah menggunakannnya dan so far alhamdulillah.....kesan yang menakjubkan.....

they use marine essence bar




dirumus untuk menyihatkan , melembapkan dan meremajakan kulit 

diperbuat dari

Garam Buluh

- Sumber kaya dengan mineral dan antioksidan untuk kulit.

- Anti-bakteria, anti-alergi, anti-keradangan.

Pheno-SFE TM (Ekstrak The Pu-erh)

- Terkenal dengan antioksidan dan sifat-sifat pemulihan untuk menghapuskan radikal bebas yang

 berbahaya daripada merosakkan sel-sel kulit. (Anti penuaan)

- Memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit dengan menjaganya agar tetap sihat dan muda untuk masa yang lebih lama.

Ekstrak Liquorice

- Mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik-bintik hitam.

- Mencerahkan pigmentasi kulit.

Minyak Tea Tree

- Anti-bakteria, anti-kulat.

Vitamin E

- Antioksidan, anti-penuaan.

- Menyembuhkan kulit yang bermasalah dan rosak
 dengan berkesan.

Gliserin

- Tidak mengeringkan kulit. Sebaliknya, ia menarik
 kelembapan daripada udara ke dalam kulit

  Merupakan pelembap kulit yang  terbaik.



Aloe Vera
- Kebolehan untuk menyembuhkan dan merangsang pembaharuan sel-sel kulit pada kulit yang bermasalah.




price ?

just RM35 per bar

RM105 per box (included 3 bar)

order ?

just pm @ call @sms @whatapps @ lineto my no 0133851505.

delivery to your door.


keep reading, with luv from azuha

GEMAR MELANCUNG......TICKET PERCUMA TO GOLD COAST....

ANDA GEMAR MELANCONG ????
MANA TEMPAT ATAU NEGARA YANG TELAH ANDA KUNJUNGI.....
BERAPA AKALI SETAHUN ????

PERGI SENDIRI ATAU SPONSOR  BY ??????

BERAPA BAJET PERLANCONGAN ANDA ?????

PERGI KESEORANGAN ATAU DENGAN FAMILY ATAU DENGAN GROUP OF BESTIES....????

APA PUN ZUHA RASA SEMUA ORANG SUKA MELANCUNG KAN...???

KALAU ADA YANG TAK SUKA TAK TAHU.......MUNGKIN SUKA JADI KATAK BAWAH TEMPURUNG KOT ....HEEEEEEE

MELANCUNG NI MEMANG BEST TERUTAMA DAPAT PI TEMPAT FAMOUS DAN POPULAR PLUS OVERSEAS GITU......TAMBAH-TAMBAH SERONOK DAPAT PI FREE KAN...... ALL EXPENSES AND SCHEDULE DONE BY OTHERS.....KITA HANYA PI SIAPKAN LUGAGE AJE DAN BAWA WANG NAK SHOPPING.....NAK PULAK WANG SHOPPING DALAM RM10,000  PULAK.....HUH....TAK TERUCAP.......

TAPI ADA KE PI MELANCUNG FREE ?????

CUBA TENGOK MY MENTOR NI......INCOME DAH BANYAK TAPI STILL DAPAT PI MELANCUNG FREE JE .....2, 3 KALI SETAHUN LAK TU......CAM MANA DIA BUAT ????

short chronology of qualifiers since my journey in this business :
(2009-2013) 

BEIJING : alone
SWITZERLAND : alone but i didn't go due to confinement
PERTH : Me and husband qualified
HONG KONG : Me, husband and 6 of my business partners qualified
HOLLAND&BELGIUM : Me, husband and 6 of my business partners qualified ( this is bigger package and bigger target )
VIETNAM : Me, husband and 12 of my business partners qualified
 LONDON PARIS : Me, husband and 18 of business partners together...!!
GUANGZHOU : Me, husband and i manage to bring 1 BUS of qualifiers from my team
KOREA : 1 1/2 BUS from our team 47 of us in total...!! Alhamdulillah...

INI CATATAN MY MENTOR CDM MAISARAH ......DIA JOIN JE BISNES NI DALAM 2009 DAH START DAPAT PI MELANCUNG FREE.....AND UNTIL NOW DIA SAMPAI KE 10 BUAH NEGARA DAH (TEMPAT YANG BEST LAK TU).....DAN BAWA BIZ PARTNER SETIAP TRIP......MERIAHKAN.....

SO LET JOIN US ......BE PART OF US AND U WILL FEEL OUR DIFFERENT VIEW OF LIFE.......JUST DO A SMART JOB.....DO 1 JOB COMES 5 BENEFITS......(DO 1 GET 5)

CEPAT....TIKET PERCUMA TO GOLD COAST AUSTRALIA STILL OPEN....CALL ME TO BOOK ! HOT LINE : 0133851505




U CAN IF U WANT IT !




keep reading, with luv from azuha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...