Monday, 28 April 2014

NAK KURUS........TAPI TAK KURUS-KURUS....GERAMNYA.....

SERINGKALI KITA DENGAR RUNGUTAN DAN RENGUSAN INI.....SAMA SEPERTI ZUHA DAN KAWAN-KAWAN YANG LAIN KAN.....

PRODUK DI PASARAN KIAN BERTAMBAH DARI SEHARI KE SEHARI......ADA DALAM BENTUK PIL , JUS , PLAN DIET , PERUBATAN KOSMETIK DAN RAWATAN , KORSET DAN SEBAGAINYA ......SAMPAIKAN KITA TAK TAHU YANG MANA NAK PILIH KAN......


Sebenarnya kalau kita betul-betul nak kurus kena tanya selera dan diri sendiri.....


  • kalau jenis pemakanan seperti PIL dan JUS ......berapa banyak perlu makan dan adakah kita seorang yang kuat disiplin..????
  • kalau jenis DIET PLAN .....berapa kos yang diperlukan dan perlu selidik dan perhatian betul-betul masa yang diambil .....kebiasaanya plan sebegini memakan tempoh waktu yang tertentu dan perlu setia mengikut jadual pemakanan dan latihannya....
  • perawatan melalui KAEDAH KOSMETIK tertentu juga perlu serius memilih kaedah yang betul dan selamat dan kos juga memainkan peranan kerana perawatan sebegini memakan kos yang tinggi.....
  • pemakaian KORSET ....perlu disiplin dan sejak berzaman semua bangsa memakainya kerana ianya satu-satu medium untuk kelihatan langsing, kurus dan shaping dalam masa yang amat segera
dan mungkin banyak lagi cara yang digunakan untuk kuruskan kerana rata-rata orang terutama wanita nak jadi KURUS@ SLIM , SHAPE@ bentuk , dan yang paling penting biasanya kita akan kaitan dengan pemakaian....baju nampak cantik dan terletak.
so bagi pandangan zuha , zuha bukan tak percaya pada PIL .....ok cuma kena pandai dan buat kajian betul-betul tentang ramuan yang digunakan dan pastikan pil-pil ini telah diiktiraf dan ada cop kementerian kesihatan.....cuma bagi zuha....stok pil ini u kena ambil dalam tempoh yang lama juga serta perlu maintance pemakanan......yang pasti at least RM100 juga diperlukan untuk peruntukan pembelian pil kan.....takan makan sebotol dah boleh kurus....???? ianya bersifat berterusan dan sama dengan kosnya juga berterusan....

manakala bagi DIET PLAN pula....zuha tengok ada 2 , 3 orang teman terapat.....mula-mula xcited pi centre slimming tu....then after 4, 5 times they.....start to slow down.....bila tanya why.....???  they jawab mudah je...." malas la banyak sangat perturannya  @ itutak boleh makan , ini tak boleh makan...then kena followup trainnning schedule....." i tanya lagi so what happen with the cost paid before....." burnlah....." alamak senang nya korang ni.....so nasihat zuha buat keputusan at the beginning not in the middle ...k save time...save money and important save comitment to other steps....

KORSET ini sebenarnya dah berabad digunakan ...cercuba tengok wanita-wanita dalam cerita-cerita mat saleh klasik....pasti mereka memakai korset so nampak baju gaun kembang semangkuk @ sangkar tu akan cantk....korset adalah satu-satunya pakaian untuk kelihatan bukan saja kurus tapi shaping .....bentuk dada pinggang dan punggung......then perut yang buncit boleh di'sembunyi'kan emmediately kalau pakai girdle....bahagian dada bagi sesetangah orang yang berstruktur 'besar atas' akan nampak kecil dan kemas bilamana lemak dibahagian bawah ketiak di tarik masuk dalam bra yang direka khas ....dan waist nippernya akan memperkemaskan lagi bahagian pinggan yang akan merampingkan.......so when u nak pakai baju automatik kemas dan terletak.....shape anda akan berubah....harus dingat pilihan kain dan jahitan serta kandungan FIRnya penting......kain memainkan peranan penting demi keselesaaan pemakainanya....

ap pun tepuk dada tanya selera......kalau nak kata mahal atau murah....ianya berkaitan dengan duit yang dilaburkan.......kalau mahal tapi guarantee dalam tempoh yang lama bukan berbaloi.....atau kalau murah sekali beli tapi tak boleh pakai atau kena buat ulangan pembelian bukankah wang jugak tu......

PILIHAN zuha....dari dulu sampai sekarang.....(pi kerja tak boleh tinggal pakai...everyday ....makan sepinggan jadi suku pinggan nasi je makan....huhuhuh)






contact me for MEI special offer.....hurry......azuha...... 0133851505






keep reading, with luv from azuha

Sunday, 27 April 2014

nak mulakan #perniagaan.....tipnya.....

kenapa kita perlu buat bisness....


anda minat bisnes ??  anda baru nak start berniaga ?   sedang mencari pernigaan untuk dimulakan.....

perniagaan memang merupakan 9 daripada 10 pintu rezeki.......terlalu luas ........kenapa kita asyik kejarkan 1 pintu sahaja....???  dan mengapa kaum cina terutamanya menceburi bidang perniagaan ??? dia orang baca ke hadis rasululah swt ni ??? kenapa kita sentiasa kaitkan perniagaan dengan kaum cina ??


kenapa perlu ceburi perniagaan ?......kenali dulu .......
saya nak kongsi satu cerita yang saya petik dari tip perniagaan #irfankhairi.......saya sangat suka dengan tip 1 minit perniagaan beliau...tq irfan khairi for sharing that slot.....

cuba teliti cerita ini......sang semut dan sang keldai.....


Tersebut kisah suatu masa dahulu......terdapat seekor keldai yang sedang berehat di bawah sepohon pokok . Keldai kepenatan kerana memikul barangan pemiliknya . Walaupun barangan itu tidaklah seberat mana namun keldai merasakan barangan itu adalah bebanan kepadanya dan setiap hari itulah kerja yang dilakukannya. 

Sedang dia berehat , dia ternampak segerombolan semut yang kelihatan sedang menyanyi riang bersama-sama walaupun mereka sedang membawa keping biskut yang banyak. Biskut itu kelihatan sangat lazat dan merupakan bebanan yang besar jika dibandingkan dengan saiz sang semut. Walau bagaimanapun keping-keping biskut itu diangkat dan diangkut juga oleh sang semut -sang semut itu. Keldai memerhati gelagat sang semut dan bertanya kepada semut . 

" hai sang semut sekalian ! kenapa aku melihat kamu sekalian membawa bebanan yang lebih besar dari kamu " kata keldai.....

Ketua sang semut menjawap " walaupun ianya besar dari saiz badan kami tapi kami bersatu padu dalam 1 kumpulan yang hebat.....kami saling tolong menolong....hasilnya kepingan biskut ini dapat kami bawa dalam satu masa dan makan beramai-ramai......lagipun biskut ini lazat dan untuk kami semua boleh menikmatinya....tapi kenapa kamu ni ku lihat amat letih hai sang keldai ..."
" iya aku sangat letih dan bosan dengan kerjaku ini....saban hari membawa bebana orang lain dan apa yang aku bawa ni bukan untuk aku pun.....upah aku kecil saja..." aku tak boleh bersuka ria macam kamu semua sang semut...kau lihat mana aku ada kawan.....segala tugasku diatur oleh tuanku....."

"huh....sungguh membosankan...." kata lagi seekor semut......." cuba eng kau tengok kami ......hidup dalam kumpulan dan sentiasa bersama.....membawa beban untuk kegunaan bersama....gembira kerana dapat apa yang kami mahu makan....."

" entahlah keldai ni, kamu mempunyai badan yang besar....tapi hidup diperintah orang lain...."

" baiklah kami semua nak mulakan perjalanan kami ke tempat tinggal kami untuk menikmati apa yang kami cari " kata ketua semut....
sang keldai termangu.....tergiang-giang kata-kata sang semut.....kenapa aku ada keistimewaan ....badan besar tapi hidup aku diperintah oleh tuan aku ????...... aku angkat beban yang bukan untuk aku.....????....


so apa yang kita dapat dari cerita di atas......kalau kita boleh fikirkan dalam kehidupan kita seharian....tapi zuha nak berkongsi dari sudut perniagaan.....

1. buat kerja untuk diri sendiri dahulu .....minat dan kemampuan kita.......percaya kita boleh buat.....potensi diri...walaupun tiada modal peluang sentiasa datang asalkan kita berani untuk mencuba .....

2. seseorang usahawan di dalam dunia perniagaan itu selalunya lebih besar dari dunia makan gaji , namun mereka akan ssentiasa tabah dan gembira menghadapinya.kerana mereka tahu mereka sedang berusaha untuk mencapai impian mereka sendiri dan bukannya impian orang lain atau impian majikan mereka.

3. mempunyai rakan dan teman dalam perjuangan ....semoga kalau kita alpa dan malas ada rakan kita yang membangkitkan semangat kembali.....ada teman dan mentor dalam tujuan yang sama....

4. hasil yang lumayan akan diperolehi selepas bersusah payah......contohnya semut dapat makan biskut yang sedap dan dalam kuantiti yang banyak kalau tidak bersaingan satu sama lain....

so tiada salah kalau kita sedang bekerja atau belajar dan kita mulakan dengan perniagaan sambilan dahulu sebagai langkah pertama......

jom sertai zuha dalam #glampreneur #dynamicleadersgroup.....kita bersama-sama dapatkan hasil yang 'manis' ........





keep reading, with luv from azuha

Tuesday, 22 April 2014

opps...mari berbisnes....#tambah pendapatan....#businessonline

apa yang u all buat pada waktu tengahari ??????

kepada kawan-kawan yang bekerja......rehat....makan.....tengok fb.....chatting.......dan ada juga yang bekerja tak kenal masa sampaikan kalaulah badan tu boleh menjerit ....badan akan kata...." tolonglah....berhenti kerja sekejap tuan tu.....aku bukan robot.....aku nak rehatttttttttt ....."


so frenz jangan terlampau obses .......biar kena rehat please take a rest......cuma perhatikan kalau kita pasang komputer pun dalam masa yang panjang without non stop......komputer akan panas kan....dan kalau robot pun dia akan pecah , panas dan sistemnya akan cepat 'break' kan.........

so keep cool dan relax.......

1. buat senaman sikit .......

2. main game.....

3. tengok fb ......

4. makan.....sudah semestinya.....

atau boleh belek2 blog untuk cari idea something yang interested ........masakan.....fesyen.....tempat menarik....dan sebagainya......dan kalau adayang nak buat bisness online.......boleh join zuha k.....kita guna kemudahan internet yang hari-hari kita guna......cari lebih ramai kawan.......jual barangan kesihatan dan kecantikan yang related dalam banyak kehidupan dan menjadi tajuk carian utama.......

so kepada sesiapa nak join zuha ....boleh contact ....zuha cerita dan bagi caranya.....u all choose ....senangkan.....

yang terkini......kami ada buat talk di johor , penang dan hari jumaat.....free class .....cara anda membuat pelaburan ......

mulakan dengan  :

pemilihan dan tagert diri





jual produk yang berkualiti dan bermutu tinggi untuk kesihatan dan kecamtikan




pembangunan diri dan penyediaan sebagai usahawan




program keusahawanan


melancung in team

so let's move forward....change your life...

#glampreneur





keep reading, with luv from azuha

Wednesday, 9 April 2014

CREAM AJAIB ....#BIOEVER NANO CREAM....


pernah dengar tak produk kesihatan dan kecantikan ini ...???

# BIOEVER NANO CREAM..... 

mengandungi :

PENGAGA
....sapa tak kenal pengaga....memang herba ni sangat power dalam kesihatan wanita....dari  zaman nenek moyang sehingga kini pengaga amat  'memukau ' hasilnya - menggalakan pemyembuhan luka dan sistensis kolegen

wild yam / soya
  ini  juga bahan yang memang diketahui umum berprotein tinggi dan mengandungi komponen aktif yang boleh ditukarkan kepada phytohormon yang mirid dengan aktiviti badan.....

kedua-dua bahan ini amat terkenal dengan awet mudanya........

bagus untuk :

leher , lengan , breast / dada , perut  & paha dan ehem........


cara guna :


guna waktu pagi dan malam.

minum banyak air untuk membantu proses nyahtoksid

sesuai untuk waktu yang panjang

jeng....jeng ....jeng jangan tak tahu ...

sebenarnnya #Bioever ni boleh digunakan juga untuk #keintiman suamiisteri

alamak !!!

cuba malam ni......

sapu dan manja-manjakan dengan mr...hubby tu.....ambil masa dalam 30 minit untuk seisi urutan suami isteri  sebelum.......tuttttttttttt

amalan selepas mandi 2 kali sehri di sapu di bahagian pinggang , di bahagian ari-ari dan juga di bahagian dalam paha...

kesanya...

waduh pak.....bikin gempak......!!!!

untuk ibu-ibu.....

sapu di bahagian ari-ari , pinggang dan bahagian dalam paha

sapu tiap hari selepas mandi 2 kali sehari...

kesan : kuatkan dan bersihkan rahim, mengetat dan memantap prestasi.....

nak cuba ????


call atau wapps...zuha aje......





 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...