Monday, 28 April 2014

NAK KURUS........TAPI TAK KURUS-KURUS....GERAMNYA.....

SERINGKALI KITA DENGAR RUNGUTAN DAN RENGUSAN INI.....SAMA SEPERTI ZUHA DAN KAWAN-KAWAN YANG LAIN KAN.....

PRODUK DI PASARAN KIAN BERTAMBAH DARI SEHARI KE SEHARI......ADA DALAM BENTUK PIL , JUS , PLAN DIET , PERUBATAN KOSMETIK DAN RAWATAN , KORSET DAN SEBAGAINYA ......SAMPAIKAN KITA TAK TAHU YANG MANA NAK PILIH KAN......


Sebenarnya kalau kita betul-betul nak kurus kena tanya selera dan diri sendiri.....


  • kalau jenis pemakanan seperti PIL dan JUS ......berapa banyak perlu makan dan adakah kita seorang yang kuat disiplin..????
  • kalau jenis DIET PLAN .....berapa kos yang diperlukan dan perlu selidik dan perhatian betul-betul masa yang diambil .....kebiasaanya plan sebegini memakan tempoh waktu yang tertentu dan perlu setia mengikut jadual pemakanan dan latihannya....
  • perawatan melalui KAEDAH KOSMETIK tertentu juga perlu serius memilih kaedah yang betul dan selamat dan kos juga memainkan peranan kerana perawatan sebegini memakan kos yang tinggi.....
  • pemakaian KORSET ....perlu disiplin dan sejak berzaman semua bangsa memakainya kerana ianya satu-satu medium untuk kelihatan langsing, kurus dan shaping dalam masa yang amat segera
dan mungkin banyak lagi cara yang digunakan untuk kuruskan kerana rata-rata orang terutama wanita nak jadi KURUS@ SLIM , SHAPE@ bentuk , dan yang paling penting biasanya kita akan kaitan dengan pemakaian....baju nampak cantik dan terletak.
so bagi pandangan zuha , zuha bukan tak percaya pada PIL .....ok cuma kena pandai dan buat kajian betul-betul tentang ramuan yang digunakan dan pastikan pil-pil ini telah diiktiraf dan ada cop kementerian kesihatan.....cuma bagi zuha....stok pil ini u kena ambil dalam tempoh yang lama juga serta perlu maintance pemakanan......yang pasti at least RM100 juga diperlukan untuk peruntukan pembelian pil kan.....takan makan sebotol dah boleh kurus....???? ianya bersifat berterusan dan sama dengan kosnya juga berterusan....

manakala bagi DIET PLAN pula....zuha tengok ada 2 , 3 orang teman terapat.....mula-mula xcited pi centre slimming tu....then after 4, 5 times they.....start to slow down.....bila tanya why.....???  they jawab mudah je...." malas la banyak sangat perturannya  @ itutak boleh makan , ini tak boleh makan...then kena followup trainnning schedule....." i tanya lagi so what happen with the cost paid before....." burnlah....." alamak senang nya korang ni.....so nasihat zuha buat keputusan at the beginning not in the middle ...k save time...save money and important save comitment to other steps....

KORSET ini sebenarnya dah berabad digunakan ...cercuba tengok wanita-wanita dalam cerita-cerita mat saleh klasik....pasti mereka memakai korset so nampak baju gaun kembang semangkuk @ sangkar tu akan cantk....korset adalah satu-satunya pakaian untuk kelihatan bukan saja kurus tapi shaping .....bentuk dada pinggang dan punggung......then perut yang buncit boleh di'sembunyi'kan emmediately kalau pakai girdle....bahagian dada bagi sesetangah orang yang berstruktur 'besar atas' akan nampak kecil dan kemas bilamana lemak dibahagian bawah ketiak di tarik masuk dalam bra yang direka khas ....dan waist nippernya akan memperkemaskan lagi bahagian pinggan yang akan merampingkan.......so when u nak pakai baju automatik kemas dan terletak.....shape anda akan berubah....harus dingat pilihan kain dan jahitan serta kandungan FIRnya penting......kain memainkan peranan penting demi keselesaaan pemakainanya....

ap pun tepuk dada tanya selera......kalau nak kata mahal atau murah....ianya berkaitan dengan duit yang dilaburkan.......kalau mahal tapi guarantee dalam tempoh yang lama bukan berbaloi.....atau kalau murah sekali beli tapi tak boleh pakai atau kena buat ulangan pembelian bukankah wang jugak tu......

PILIHAN zuha....dari dulu sampai sekarang.....(pi kerja tak boleh tinggal pakai...everyday ....makan sepinggan jadi suku pinggan nasi je makan....huhuhuh)






contact me for MEI special offer.....hurry......azuha...... 0133851505






keep reading, with luv from azuha

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...