Friday, 19 September 2014

#avillion #admiralcove...#pd...percutian release tension

short trip ni dibuat urgently tu pun sebab anakanda tension upsr ke tunda 2 paper...bukan takat dia...uminya pun tension...tapi terus turn in positive mind...alhamdulillah...ada hikmahnya....rahsia sebalik hanya allah jua yang tahu....setiap kejadian itu...mungkin Dia nak bagi masa tambahan....dan mungkin boleh score A kan dlm this 2 papers....

#UPSR2014 #soalanbocor...#examtunda..sejarah tercatat....mulanya memang anak zuha adam menangis..tapi kena pandai pujuk...kita hanya mampu merancang dan Allah menentukan....tiada siapa berhak menolaknya...

so hari ahad 13 september kami ke #avillion #admiralcove di #portdickson ....lepas angin...so ini lah serba sikit gambar yang boleh dikongsi...mana tahu boleh sapa2 yang berminat nak pi..
.tempatnya cantik dan masih lagi boleh dikatakan baru...kami ambil bilik yang viewwing .
so dapat lihat kapal berlabuh ...ianya tempat parking kapal2 layar...even private or company may be....hembusan #selat #melaka..

.dan yang best pantainya dan lain xtvt #outdoor yang boleh disewa...kalau buat familyday pun ok tempt ni....


Thursday, 18 September 2014

cara nak berniaga....kenapa perlu takut....

Assalam ,


hari ni nak kongsi terus melalui blog ni sebab ramai dok wapps azuha pasal nak join class dan jadi agen bawah #glampreneur ....


1. MODAL berapa ?

modal teramat murah just RM50 ...seumpama u buat saving setahun.....


  • then bergantung pada modal u sendiri nak kelaur berapa .....sama seperti u nak jual tudung ke baju ke ....at least ada modal beli produk kan.... biasalah nak berjaya ada jalan pantas ( short cut ) dan jalan biasa (straight line ) ?....RM1000 or RM2000 Or RM5000 Or RM10,000 ....tapi harus ingat la biasalah short ni ada juga syarat dia kan....tapi kalau strategi ini membuktikan ramai orang berjaya kenapa kita nak persoalkan kan.....kalau banyak soal punya , payah juga !....tak berjaya punya !......orang yang berjaya dia work smart ....ikut mana yang dah berjaya....senang bukan...
  • at least u bagi ourself dengar what is and that....do and don't.....then ask interested or not....quit or join ???
2. PRODUK ......senang jual ke....kena simpan stok tak.....hai kawan u mahu jual apa ma kalau tak nak ada stok ????   at least ada stok ditangan so when suddenly customers call nak urgent...company ni best sebab boleh dikatakan semua produk adalah bermutu tinggi dan pioneer dalam sesuatu teknologi dan memang bertahan lama dalam pasaran....contohnya  #Premiumbeautifulcorset...# Bioaura ...#Biovelocitysleepmate ...#marineessencesoap ...#bioever.....#biozonefoodpurifier....#mineralcoffee ...#BBpluscollagen     #garambuloh  dan banyak lagi ubat ubatan kesihatan,  kecantikan , produk kenderaan dan keperluan rumah yang lainnya.....   so tak menyesal punya kalau join jadi agen dan pilih nak jual apa.....

kalau company lain just 1 , 2 produk yang boommm dan agen mulai gelisah nak jual apa....

3. BONUS tetap dapat pada tarikh tertentu....company stabil memnag boleh cover bonus besar setiap agen....

4. CLASS   yang percuma dan selesa disediakan oleh group yang besar....so tak perlu berpadat-padatan di satu-satu stokis.....nak dapat ilmu senang dengan majlis -majlis ilmu dan majlis-majlis keraian....

5. SERONOK....apa yang kita buat mesti kita seronok kan....sebab setengah kita nak join business sebab dah tak tahan dengan keadaan pejabat mereka...tertekan..... kejar itu...kejar ini bila dapat kita tak dapat bonus besar pun...tup-tup top management.....sakit dak hati......itulah kerja untuk orang bukan untuk diri sendiri....pencapaian kita orang nilai dan bagi ikut suka dia orang.....kepakaran kita ...pengalaman dn masa penuh kerja kita....biasa aje pendapatan nya dari hari ke hari dari bulan ke bulan....malah ada yang naik gaji sethum hanya dari RM50 to RM100....hah ! nak naik pangkat ....tunggu lah yang di atas atas sana bersara itupun kalau mereka tak diambil sebagai kontrak lak.....so apa tunggu lagi ....sedangkan perubahan hidup berlaku setiap saat ...minit....dan masa.....tgk contoh minyak la.....hari ni lain....esok sapa tau naik lagi...so kita just complain....tapi still tak buat apa.....memang buat bodoh.......


itula serba sedikit untuk buka minda anda....begerak lah...keluarlah dari zon anda sekarang ...inshaa allah selagi ada nya usaha walau selangkap....allah memerhatikan dan memberkatinya.....






keep reading, with luv from azuha

Wednesday, 17 September 2014

pulihkan #payudara buat wanita dihargai...

#coli...#bra...#bajudalam..#payudara #lingerie....apa saja panggilan ianya berhubung kait dengan aset kedua terpenting bagi yang bergelar #wanita.

#kanserpayudara..#payudaralanjut...#payudarabesar....#payudarakecil dan macam -macam masalah yang berkaitan dengan payudara...

apa pun ianya berkaitan dengan penjagaan payudara kita...wahai wanita....saiz coli tentukan rupabemtuknya..kesihatan dan kecantikannya...adakah anda sedar...coli yang anda pakai sesuai atau tidak untuk payudara anda....

bagaimana cara anda membeli coli ??? berdasrkan jenama...rekabentuk...color...jenis fabrik...mahal atau murah...ada 'dawai ' atau tidak...dan berbagai faktor yang mempengaruhi anda semasa membeli colikan...

azuha hanya nak bantu anda nak buat pemilihan saiz yang betul...

1. saiz coli yang sesuai

cara pilih dibuat dengan ukuran puncak dada dan bawah dada...

2. pakai coli semasa mengukur

ukur kelilling bawah payu dara jika anda dpt nombor genap , tambah 4 inci...jika nombor ganjil , tambah 5 inci .itulah saiz sebenar coli anda.

ukur keliling payu dara bahagian yang paling penuh. bandingkan nombor ini dengan saiz coli anda. jika nombor sama , bermakna saiz cup anda adalah A . jika perbezaanya 1inci bermakna saiz cup anda adalah B dan seterusnya...

3. pastikan tali tidak terlalu kecil untuk payudara yang besar.

4. pastikan tali di belakang tidak terangkat

5. pastikan payudara masuk sepenuhnya dalam cup coli

yang paling penting fabrik yang selesa untuk cuaca negara masing....

saya memakai #premiumbeautifulbra...#sayapakai  #sayajual

Sunday, 7 September 2014

PERLUKAN BIMBINGAN KEUSAHAWANAN ?????? JOM CHECK IT OUT HERE....

alhamdulillah......apa pun ucapkan dulu kalimah ini .....at least dalam meniti hari-hari....segala macam kita lalui dan tempuh ...dan kita selesai dan juga temui jalan nya.......

sejak 2 , 3 minggu ni sibuk sesangat dengan ibu yang anaknya yang akan menghadapi peperiksaan UPSR , kerjaya di ofis yang memerlukan banyak komitmen.....baru saja bertukar jabatan ....perlukan komitment dan fokus lain dari kebiasaan yang dilakukan........syukur alhamdulillah ....ganjaran ...??? inshaa allah , rezeki tetap ada cuma jemputnya dan inshaa alaah dia menghampiri.......ialah lebih 10 tahun dalm field ini so kalau dapat gaji pun biarlah berpadanan kan.......alhamdulillah dapat juga figure 5 angka......

tapi zuha still cari dan mencuba perniagaan kerana zuha nak rebut juga 9 dari 10 pintu itu.....barulah smart life kan......skarang cuma 1, 2 pintu ....why not kita buat perkerjaan yang terus dapat 9 pintu rezekinya......tak pandai berniaga ?????  memang lah senua orang tak pandai berniaga tapi apa pun kena rela belajar......

mulakan perniagaan yang kecil dan senang dahulu......cari bidang yang tertas dulu dan sekarang ni bidang yang teratas adalah berkaitan dengan wanita ......produk-produk wanita.....kecantikan dan kesihatan ....

tak ada produk ....????  sapa suruh buat sendiri.....worksmart dik.....jadi agen dulu atau konsep dropship.....kumpul modal dan baru lah bina jenama sendiri.......pilih produk kukuh dan lama dalam pasaran serta tidak hanya menjual satu produk......

pilih yang perniagaan bebas serta masa kini online aje......kos operasi kurang.....

cari group atau mentor untuk tunjuk ajar....serta kelas yang percuma untuk training atau belajar tentang produk......

nak tahu lebih lanjut seperti zuha buat .....just call @ wapps 0133851505 @ email.azuhaman.gmail.com.....zuha sentiasa boleh luang masa untuk anda yang berminat nak tahu ......

hanya bermula dengan RM50 .....pakej RM5000 , RM6000 , RM10000 , RM20,000 bergantung kepada kemampuan dan sepantas mana anda inginkan kejayaan untuk menjadi free financial.....




kelas sentiasa penuh...book dulu sebelum datang...free class la katakan dengan motivator yang terkenal #hanishaizi ....#maisarahibrahim....#razalizain


demo classs by CDMkelvin tentang produk-produk baru dan lama....diajar cara -cara memperkenalkan produk kepada pelanggan



seringkali menganjurkan program keusahawanan untuk memberi peluang biz partners belajar mendapat ilmu keusahawanan .....kelas memang hot sepanjang masa kursus...

so berminat untuk jadi usahawan......ready dan give a change to yourself not nobody else....


keep reading, with luv from azuha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...