Thursday, 18 September 2014

cara nak berniaga....kenapa perlu takut....

Assalam ,


hari ni nak kongsi terus melalui blog ni sebab ramai dok wapps azuha pasal nak join class dan jadi agen bawah #glampreneur ....


1. MODAL berapa ?

modal teramat murah just RM50 ...seumpama u buat saving setahun.....


  • then bergantung pada modal u sendiri nak kelaur berapa .....sama seperti u nak jual tudung ke baju ke ....at least ada modal beli produk kan.... biasalah nak berjaya ada jalan pantas ( short cut ) dan jalan biasa (straight line ) ?....RM1000 or RM2000 Or RM5000 Or RM10,000 ....tapi harus ingat la biasalah short ni ada juga syarat dia kan....tapi kalau strategi ini membuktikan ramai orang berjaya kenapa kita nak persoalkan kan.....kalau banyak soal punya , payah juga !....tak berjaya punya !......orang yang berjaya dia work smart ....ikut mana yang dah berjaya....senang bukan...
  • at least u bagi ourself dengar what is and that....do and don't.....then ask interested or not....quit or join ???
2. PRODUK ......senang jual ke....kena simpan stok tak.....hai kawan u mahu jual apa ma kalau tak nak ada stok ????   at least ada stok ditangan so when suddenly customers call nak urgent...company ni best sebab boleh dikatakan semua produk adalah bermutu tinggi dan pioneer dalam sesuatu teknologi dan memang bertahan lama dalam pasaran....contohnya  #Premiumbeautifulcorset...# Bioaura ...#Biovelocitysleepmate ...#marineessencesoap ...#bioever.....#biozonefoodpurifier....#mineralcoffee ...#BBpluscollagen     #garambuloh  dan banyak lagi ubat ubatan kesihatan,  kecantikan , produk kenderaan dan keperluan rumah yang lainnya.....   so tak menyesal punya kalau join jadi agen dan pilih nak jual apa.....

kalau company lain just 1 , 2 produk yang boommm dan agen mulai gelisah nak jual apa....

3. BONUS tetap dapat pada tarikh tertentu....company stabil memnag boleh cover bonus besar setiap agen....

4. CLASS   yang percuma dan selesa disediakan oleh group yang besar....so tak perlu berpadat-padatan di satu-satu stokis.....nak dapat ilmu senang dengan majlis -majlis ilmu dan majlis-majlis keraian....

5. SERONOK....apa yang kita buat mesti kita seronok kan....sebab setengah kita nak join business sebab dah tak tahan dengan keadaan pejabat mereka...tertekan..... kejar itu...kejar ini bila dapat kita tak dapat bonus besar pun...tup-tup top management.....sakit dak hati......itulah kerja untuk orang bukan untuk diri sendiri....pencapaian kita orang nilai dan bagi ikut suka dia orang.....kepakaran kita ...pengalaman dn masa penuh kerja kita....biasa aje pendapatan nya dari hari ke hari dari bulan ke bulan....malah ada yang naik gaji sethum hanya dari RM50 to RM100....hah ! nak naik pangkat ....tunggu lah yang di atas atas sana bersara itupun kalau mereka tak diambil sebagai kontrak lak.....so apa tunggu lagi ....sedangkan perubahan hidup berlaku setiap saat ...minit....dan masa.....tgk contoh minyak la.....hari ni lain....esok sapa tau naik lagi...so kita just complain....tapi still tak buat apa.....memang buat bodoh.......


itula serba sedikit untuk buka minda anda....begerak lah...keluarlah dari zon anda sekarang ...inshaa allah selagi ada nya usaha walau selangkap....allah memerhatikan dan memberkatinya.....






keep reading, with luv from azuha

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...