Monday, 17 March 2014

fairy tales......dream comes true.....#sepanyol @ #spain @ #espana.......

#SEPANYOL.....#SPAIN.......#ESPANA........
ku jejakimu.......DALAM PERJALANAN MENJEJAKI DUNIA ISLAM  #ANDALUSIA.......

post kali ini sebenarnya dah lama nak update tapi dok tetangguh-tangguh ....maka ...........tak jadilah kan....

zuha sebenarnya nak sangat kongsi dengan u all about my first foot step in west country like as spain and morrocco ni........sebab apa inilah salah satu impian yang dok berangan dari kecil nak tengok negera orang putih........tambah lagi zaman childhood dulu suka sangat dengan fairy tales.....princess ...prince.....castle.....and so on.......

bila besar pun impian tu tak muncul-muncul.......sebab zuha ni berasal kurang berada , so dari selepas habis belajar dah mula kerja untuk kumpul duit untuk belanja hidup......boleh bantu ayah dan ibu adalah suatu yang membanggakan diriku........so kerja untuk hidup orang kata........jauh sekali nak pi jalan-jalan or travelling overseas.......tak pe lah kita tinggalkan kisahku itu......

cuma sekarang time to share an interesting place with islamic culture ....jejaki ketamadunan islam di bumi andalusia.......

perjalanan zuha bermula dengan rombongan puspanita kementerian dan my company.....so zuha amat-amat bertuah kerana terpilih menyertai rombongan ini hasil biayaan company.....tqto  my big bos. inilah orang kata tuah ayam nampak dikaki ...tuah manusia siapa yang tahu.....hanya ALLAH......Dia mendengar setiap keperluan dan rinthan hambanya........aku bersyukur sangat.....

sebulan dah tahu akku tak sangat gumbira bukan apa takut-takut tak jadi...nanti sedih......di saat-saat akhir barulah aku rasa semakin dekat......hari bertolak sedih dan gembira .....sedih tinggalkan anak-anak da my special one..mr hubby lah....lama gak aku akan pergi jauh pulak tu....apa pun hanya berserah ...Dia telah atur segalanya...alhamdulillah mr hubby bagi green light kalau tak tak dpat gak pi 

first time gak naik #emirate airline ....transit di #Dubai so kiranya 3 negara sekaligus aku jejaki walaupun Dubai hanya persinggahan sementara . Perjalanan hampir 14 jam to #madrid tidak terasa bagiku ....maklumlah teruja.....pergi pulak dalam mid november so suhu sedikit turun la.....juga first time aku alami suhu sebegitu....jakun pun ada.....

here i am.....#Dubaiinternationalairport...




hari kedua sampai di #madridairport #Espana.......alhamdulillah.......

singgah di #stadiumrealmadrid.........bergema dan berdiri bulu roma saat memasuki stadium ini.......worldclassfootballstadium.....










so nanti kita sambung k....banyak lagi tempat menarik.....








keep reading, with luv from azuha

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...