Thursday, 27 December 2012

BISNES DI HUJUNG JARI, SENANGKAN

" dik marilah join akak dalam bisness ni..."
" Kak, saya tak ada kawanlah, tak pandai nak jual.."
" kau ada FB??"
 "ada.."
" ada berapa orang kawan kau dik.."
" ada la ......kawan-kawan sekolah dulu, kawan universiti,,saudara mara.., itu ajela...."
"kau kalau buka FB  berapa kali sehari.."
" ada sehari sekali, ada dua, tiga hari dan biasanya time-time boringla..kak, kenapa???"
" maksudnya kau pandailah bersosial diinternet la kan...sapa ajar...?"
" buat sendiri la sebab semua orang ada FB sekarang ni.." ..
" ooooo.... apa sebab kau FB hah?...
" ala untuk chitchat , updated status dan tengok apa kawan-kawan buat la...boleh isi masa lapang.."
" ada tak kau tengok kawan-kawan kau update dia orang punya lifetime, bisnes ke, jalan-jalan ke atau bagi apa-apa info..tentu ada kan...."
" tentu la , akak ni banyak lak tanya kenapa kak..."
"tak la , pernah tak kau nak updated kat kawan-kawan kau sesuatu yang hebat tentang diri kau... tak kan alih-alih updated mode harian saja, gaduh dengan boyfriend, mode malas...bla..bla...apa kata kau buat sesuatu yang menarik untuk FB kau..yang mana isi masa lapang tapi boleh buat duit.....setakat 2, 3 ratus tu biasa .....cuba 2, 3 ribu lak dengan guna FB ni..."
" macam mana kak...?"

ANDA PENGGUNA FB DAN BLOG ?? TWITTER, INSTAGRAM????...
kenapa gunakan kemudahan free ini just untuk suka-suka saja ?//
apa kata cuba untuk buat side income sikittt

bolehkah anda bayangkan anda sekarang sedang updated FB tapi bukan mode anda hari but sesuatu yang akan membuat hidup anda lebih bermakna......income RM100 ke RM250,000 malah lebih.......tak percaya.....


CDM HANIS HAIZI 





cdm maisarah




zuha bagi 2 contoh diatas sahaja (malah ramai lagi pemimpin GLAM yang berpendapatan 5 , 6 angka sebulan) mereka ini adalah pelopor business premium beautiful menggunakan social media marketing.....



sebab apa guna kemudahan ini????
1. sebab ianya FREE ...FB....Blogspot, instagram, twitter etc tapi ianya boleh jadi platform @ kiosk worldwide kita.......kalau ada duit boleh lah buat laman web sendiri lagi @ kedai kita la...
2. worldwide .....dunia sekarang senang dihubungi merentasi benua .....pelanggan @ pengguna kita tak tertakluk diarea @sekeliling kita sahaja...
3. di mana saja......timeless.... boleh bisness 

4. tak payah tanggung banyak kos....(kecuali beli laptop 1 kali sahaja dan internet utiliti...sekarang dah murah dengan broad band , unifi dan segala mak nenek kemudahan)

5.kalau tak buat bisness pun kita akan buka FB @ blog kan dalam harian kehidupan masa kini

contoh real it's happen :

" Petang tadi after work terus pegi stokis...tolong my biznes partner from Terengganu register and punch untuk new biznes partner..sorang dari Kajang & sorang lagi dari Qatar..DARI QATAR??..ulang sekali lagi..DARI QATAR..ulang sekali lagi..DARI QATAR...hehe..welcome to the group..Ami and Ayu..congrate jugak to Ida

See..biznes ni bukan terhad kat area kita tinggal je, tapi worldwide tau, N.A.I sendiri pun pernah ada customer beli PB stay kat Sweden, takde susahpun..BIZNESS HUJUNG JARI sekarang ni..and paling best WORK IN GROUP..kami memang tak kesah bizness partner dari mana pun sebab tolong bizness partner pun sama macam tolong diri sendiri jugak..senang kan?".....DDM Nurul Aini (SEKARANG DAH CDM AINI, CONGRATS ), www.nurulaini.com
 
so sape-sape nak change your mode in FB or Blog to "awesome mode" please contact me ....i"ll show u hows your finger no only can count money but can make your money....

 CALL @ SMS @EMAIL ME.....


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...