Sunday, 6 January 2013

FEAR FACTOR

Salam frenz, petang yang sungguh tenang di laman rumah....,

malam tadi  zuha nonton tv tengok rancangan FEAR FACTOR di TV104.........aduhai malam ni mereka kena main dengan ular lak......kalau zuha masuk jawabnya jadi cam Didie Alias......keluar awai-awai sebab dia memang pengeli tegar terutama dengan ular....biar aksi ketinggian dia boleh buat dan pantas walaupun dia merupakan peserta wanita yang kiranya lebih berumur daripada yang lain....tapi boleh cabar diri dia sendiri.......u olls ada tengok tak tayangan  ini.....


Fear factor ni baguih sebab kita boleh lawan ketakutan kita.....maybe...and hopefully....... zuha kalau kau orang nak tahu memang seorang yang sangat (100000000.......) pengeli dan penakut terutama dengan H....dan binatang-binatang yang spesis like ular ni la...(memang penakut gila la) , ketinggian ,,,(gayat yang terlampau ) dan banyak lagi la... cuma apa yang boleh dikongsi pengalaman naik cable car semasa di Genting Highland dan permainan ala-ala roller coaster tu....memang zuha rasa seumur hidup ku biar itu kali terakhir saja lah yang ku naik.....(seingat zuha tahun 1997 gitu semasa dizaman belajar .....naik pun sebab terpaksa ...pi dengan housemate, dia orang semua naik, tak kan kita tinggal kat bawah @ tak main kan).....sayang tiada gambar untuk dikongsi....

satu lagi semasa tahun 2008 , pi taman negara denga rakan-rakan kat ofis......yang lain semuanya ok yang tak ok bila kena naik canopy walk ........tak naik kan terasa rugi sebab alang-alang dah sampai.....dan dek kerana semangat berkobar dan terpaksa...sebab semua kawan-kawan naik...so dengan kaki mengeletar ku melangkah jua dan...akhirnya sokongan dari BFF ku maka dapat diakhiri jua canopy walk yang panjang nya 510 meter dan ketinggian 45 meter.....bagi zuha itu pun dah gayat orang lain tak tahu la.....









akhirnya......berjaya sampai ke hujung dengan wajah gementar , nasib ada 3 orang BFF ku ini yang bagi semangat dan sokongan...tq frenz



so sebenarnya kalau kita dalam keadaan terpaksa dan semangat berkobar plus ada sokongan sekeliling ...insha allah kita boleh buat...........

cuma baru-baru ni semasa ke Langkawi,,,,zuha tak dapat melawan fear dalam diri untuk naik cable car di Gunung Mat Cincang ymempunyai yang ketinggian dari aras laut 708 meter dan ......tapi anak zuha no 2 ,girl berani amat.......













 saksikan video my hubby, anak2 , my adik and my anak buah  out there....flying in the sky.........

video

best kan.....tapi mak hanya dibawah sana tak naik pun......tak mampu kaki ku melangkah ..hehehe...alasan sebab nak teman nenek dan adik kat bawah.....

apa pun aku masih tak dapat atasi perasaan fear ku pada tempat tinggi sebab u olls nak tahu kenapa.....tiada paksaan dan gesaan ...faktor penolak tak ada dan rasa "tak nak naik tak apa...."

so dalam kehidupan pun sama gak , kalau tak ada faktor penolak selagi itulah everyone akan dok di zon selesanya ....sebab  " tak buat tak apa..." dalam bisnes pun cam tu....." buat apalah susah2 nak berniaga...dah kerja kan.....@ dah hidup sederhana pun ok la.....buat apa jadi kaya...." frenz pernah dengar tak ayat tu......

so fikir-fikirkan........demi sebuah kehidupan yang sedikit berbeza dari sekarang dan sebelumnya.......

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...