Monday, 7 January 2013

UNTUK IBU BERSALIN


Salam dan semoga hari ini lebih baik dari semalam....membawa keceriaan, kerahmatan dan diberi kesihatan yang elok, rezeki yang melimpah serta dipermudahkan dalam semua urusan......

2, 3 hari lepas zuha banyak menerima gembira daripada kawan-kawan terdekat yang menyambut kedatangan orang baru.....yeay! dapat baby baru

 

 

 

  comelnya.......ya seronok kan.....tapi ada yang tak seronoknya buat si ibu......

 

alamak flabby la fulak.......,

strech mark......hodohnya

 

 saiz badan .......and most important shape.....goyah...

 

 

si cantik aisy pun boleh berubah kalau tak jaga badan selepas bersalin....

 

 Si ibu kebiasaanya akan 

1.berpantang 

 

 

 

1. berbengkung

 berpantang dengan bengkung lilit-lilit tu..

memang tak dapat dinafikan setiap wanita yang berpantang akan memakai bengkung semacam ini ditambah ubatan ditampal kat perut........zuhapun mengalaminya....sampaikan bangun pagi esoknya.......terburai rempah ratus tu......tak boleh pi buang air pun.....alamak.....bila dah pakai tak dapat nak buka lagi .....hanya pakai waktu malam je semasa tidur.....siang jangan harapla .....

 tapi sekarang ni, selepas diperkenalkan dengan pakaian dalam Premium Beautiful,alamak semuanya jadi senang malah bleh pakai sendiri tak perlu rempah ratus sebab PB ni dah ada FIR dalam korset tu..then yang paling ....termost important is.....boleh pakai berterusan bukan saja dalam pantnang....bila dah masuk kerja pun berbengkung.....tapi dengan korset PB la......


"Ibu yang baru melahirkan anak disarankan memakai korset Premium Beautiful untuk membentuk semula bentuk badan. Selepas bersalin adalah waktu yang sesuai untuk memakai korset Premium Beautiful kerana lemak mudah dibentuk. Namun demikian, ibu yang menjalani pembedahan ceasarean tidak disarankan. Sebulan atau lebih selepas luka pembedahan pulih, baru boleh memakai pakaian dalam Premium Beautiful ini...."

KEBAIKAN korset Premium Beautiful untuk ibu yang berpantang:

1. Melancarkan pengeluaran darah kotor
2. Mengemaskan kembali dan mengecutkan rahim dan berada pada kedudukan yang betul
3. Memperbanyakkan  air susu
4. Memudarkan stretch mark selepas bersalin
5. Merapatkan semula tulang pinggul yang mengembang semasa proses bersalin dan memberikan posture badan yang menarik
6. Menaikkan aset wanita iaitu buah dada dan punggung
7. Meningkatkan metabolisma badan dan membantu mengurangkan berat badan dengan cepat.

Jom ibu-ibu. Dapatkan pakaian dalam Premium Beautiful untuk persediaan berpantang..

so kepada frenz and my readers yang baru bersalin ......special offer for u olls sebagai ucapan tahniah zuha pada anda yang bergelar ibu ......call me ASAP until end of jan k.......

  nantikan next post yang lebih menarik dan info yang boleh dikongsi bersama k........

 


0192503874 @

azuhaman@gmail.com

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...