Friday, 1 February 2013

APA KEISTIMEWAANNYA......

Industri Jualan Langsung Mampu Sumbang Sehingga RM10 b Kepada Negara Menjelang 2012


Kerajaan menjangkakan industri jualan langsung mampu menyumbang sehingga RM10 bilion kepada pendapatan ekonomi negara menjelang tahun 2012.
Ini ekoran peningkatan jumlah jualan sektor itu setiap tahun.

Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata tahun lepas jumlah jualan industri tersebut ialah sebanyak RM7.5 bilion, meningkat daripada RM6.79 bilion pada tahun 2009.

Jumlah jualan tahunan yang tertinggi pernah dicatat adalah sebanyak RM8 bilion pada tahun 2006. Ini menunjukkan industri jualan langsung ini mempunyai potensi yang tinggi di negara ini.
Datuk Seri Ismail Sabri berkata perniagaan jualan langsung telah menjadi satu kaedah pemasaran yang popular di negara ini dengan ramai pengguna kini beralih kepada pembelian produk atau perkhidmatan melalui cara ini.
(Sumber: Bernama)

 

SALAH SATU SYARIKAT YANG AMAT POPULAR DAN BERTAHAN LAMA DALAM BIDANG INI ADALAH HAI-O MARKETING SDN BHD ialah anak syarikat KUMPULAN HAI-O ENTERPRISE BERHAD. Kumpulan Hai-O telah tersenarai di Papan Utama Bursa Saham Kuala Lumpur (BSKL) sejak 1996.


HAI-O MARKETING yang ditubuhkan pada 1992 ialah Syarikat Jualan Langsung yang menjalankan perniagaan secara pemasaran berbilang tingkat. Pengerusi pertama syarikat ini ialah Allahyarham Dato Dr Usman Awang. Sejak 10 tahun lalu, pelan pemasarannya telah mendapat sambutan di kalangan Bumiputera dengan pelbagai produk jualan buatan Malaysia dan luar negara. Antara beberapa produk yang dipasarkan ialah penapis air, pakaian dalam wanita, baja semburan, makanan dan minuman kesihatan, barangan kegunaan harian serta pelbagai produk lain.


Pelan pemasaran HAI-O MARKETING adil dan telus di mana 67% dari keuntungan telah diagihkan kepada pengedar sebagai ganjaran. Syarikat ini komited dalam usaha memupuk sifat keusahawanan kaum Bumiputera serta menggalakkan pengedar menjadikan perniagaan sebagai kerjaya pilihan. Malah ramai pengedar yang sudah mempunyai jawatan tinggi seperti doktor dan pensyarah telah meletakkan jawatan mereka dan memilih karier bersama HAI-O MARKETING.

SO ANDA BILA LAGI....JOIN KAMI UNTUK MEREBUT SETIAP BULAN BONUS YANG DIBAYAR TEPAT PADA TARIKHNYA.....

CALL ME TO KNOW BEHIND THE SCENES.....
 

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...