Monday, 11 March 2013

KALAU DAPAT RM 20,000,APA NAK BUAT.....


KALAU ANDA ADA DAPAT RM20,000 , APA YANG ANDA AKAN BUAT??????

SEUMPAMA TELUR INI ADALAH RM20,000 ANDA, APAYANG AKAN DIBUAT SAMADA NAK DIMAKAN ATAU BIARKAN IA MENETAS MENJADI AYAM??????

ZUHA RASA RAMAI YANG NAK BIARKAN IA MENETAS .........@ ADA JUGA YANG NAK DIMAKAN......

UMPAMAKAN TELUR INI ADALAH PELABURAN ANDA.......
BIARKAN IANYA MENETAS BERMAKSUD BIARKAN DUIT ANDA BERKEMBANG.....PELABURAN YANG DIBUAT AKAN MENGALAMI PERKARA BERIKUT:

1. MENGAMBIL SEDIKIT MASA 

2. MENGALAMI SEDIKIT RISIKO SAMADA ANAK AYAM MATI @ HIDUP

3. MEMERLUKAN KESABARAN , USAHA DAN KERJA KUAT

4. PERLU PELAJARI CARA-CARA PEMBIAKANNYA

KALAU BIARKAN IANYA HANYA MENJADI MAKANAN (MENJADI TELUR REBUS, TELUR GORENG DSB) ANDA AKAN KENYANG TAPI HANYA SEKETIKA AKHIRNYA TIADA UNTUK MASA HADAPAN.

PERUMPAAAN INI ADALAH SAMA JIKA WANG ANDA RM 20,000 DILABURKAN UNTUK SUATU PERNIAGAAN DAN BUKAN UNTUK MEMENUHI KEPERLUAN SEMASA SEPERTI MEMBELI KERETA, PAKAIAN, MELANCONG DSB.

ANDA AKAN RASAI SEDIKIT KESUSAHAN DI PERINGKAT AWALNYA TAPI IANYA AKAN MEMUNGKINAN ANDA MEMPEROLEH KEJAYAAN WALAUPUN AKAN MENGALAMI MASALAH YANG SAMA SEPERTI MENETASKAN ANAK AYAM TADI.......

RAMAI ANTARA KITA YANG SAYA PERCAYA SANGGUP MEMBUAT PINJAMAN PERIBADI UNTUK PERG MELANCUNG, MEMBELI KERETA, MEMBAIKPULIH RUMAH DAN A JUGA SEMATA-MATA UNTUK MEMBAYAR KAD KREDIT SERTA SHOPPING......ANDA AKAN MEMPEROLEH KEPUASAN TETAPI IANYA AKAN LEBIH MEMBEBANI ANDA SEBENARNYA DENGAN HUTANG.

JIKA ANDA MELABURKAN DUIT TERSEBUT DALAM PERNIAGAAN, CARILAH PERNIAGAAN YANG TELAH BERTAPAK DAN DIYAKINI KEBERKESANAN PLAN PEMASARANNYA, PRODUK YANG TELAH DIKENALI SERTA MEMPEROLEH BANYAK BENEFITNYA DAN BUKAN PROFIT ATAS JUALAN SAHAJA. KALAU ANDA BIJAK PERNIAGAAN SEBENARNYA BANYAK HASILNYA TAPI ANDA KENA BANYAK ILMU DAN PERLU TENGOK PERNIAGAAN YANG TELAH MELAHIRKAN RAMAI ORANG YANG BERJAYA. TAMBAHAN LAGI KALAU ANDA SEORANG YANG INGIN MEMBUAT PART TIME JOB!

KALAU HENDAK MEMBUKA KEDAI , IANYA PERLU BANYAK MODAL DARI MULA SEHINGGA KE PERINGKAT PENGHASILAN PRODUK DAN IANYA MASIH BERISIKO TINGGI TERUTAMA PROMOSI PRODUK DAN KEDAI BARU .

MULAKAN PELABURAN ANDA HARI INI , JANGAN TUNGGU ESOK SEBAB JIKA 1 HARI TELAH BERLALU IANYA MERUPAKAN KOS MELEPAS KITA YANG TIDAK AKAN DATANG KEMBALI...keep reading, with luv from azuha

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...