Thursday, 16 May 2013

MEI ENGKAU DATANG......

Salam jumaat semua,

lama dah rasanya zuha tak update blog ni, bukan apa kebelakangan ni sibuk dengan urusan kerjayang menuntut banyak masa harian zuha.

So apa khabar semua , harapan zuha semua sihat dan dapat menjalani kehidupan dengan penuh ketekunan , kenikmatan dan yang paling penting keberkatan....

Sebelum tu , dalam bulan Mei ni sebenarnya banyak peristiwa menarik untuk dikongsi .......zuha cuba ka untuk share dengan u olls .




Pada awal Mei Malaysia menghadapi PRU 13 ......so diharap kita semua telah membuat pillihan yang terbaik untuk negara kita kan......bukan ikut emosi dan kepentingan sendiri tau.......untuk tanah air tercinta.....

Dalam bulan Mei juga zuha dan adik zuha menyambut hari kelahiran kami ......alhamdulillah.....syukur masih diberi peluang dan ruang oleh Allah untuk menggunakan masa yang masih bersisa ini untuk mengumpul amal ibadat untuk bekalan di sana kelak.....Di beri kesihatan yang elok dengan semua pancaindera yang masih berfungsi dengan baik , keluarga yang bahagia , pekerjaaan yang bagus dengan pendapatan yang mampu menampung kehidupan harian , fikiran yang waras yang masih mampu berfikir yang mana baik yang mana buruk , cerdas , dan idea-idea yang sentiasa bernas , nikmat-nikmat lain yang terlalu banyak kalau kita hitungkan.......syukur...syukur....syukur.....


Mei juga biasanya dikaitan dengan sikap seorang yang tabah , sabar , pendidik , seorang yang lemah lembut dan berjiwa penyayang , kental dan yang paling penting , orang yang lahir dalam bulan Mei adalah seorang yang  dapat mempunyai firasat yang tinggi dan seorang pemikir walaupun perkara yang kecil dan sebesar-besarnya....halusilasi dan kata -katanya selalu mempunyai maksud......sebab itulah hari Ibu dan Hari Guru jatuh dalam bulan Mei . Sifat orang yang lahir bulan Mei ini adalah kena pada diri zuha dan adik zuha.....bagaimana seorang sifat seorang ibu dan seorang guru begitulah sifat zuha dan adik zuha ni........tarikh lahir kami betul-betul dalam lingkungan Hari ibu dan hari guru.......so selamat hari lahir juga kepada frenz zuha yang lahir dalam bulan Mei ini.......

Bulan Mei juga, keluarga zuha akan menyambut kedatangan orang baru iaitu adik ipar bongsu yang baru......adik bongsu zuha akan berkahwin pada hujung minggu depan.......tahniah poksu !  So kepada sesiapa / kekeawan zuha yang tinggal atau berkesempatan pergi ke Kelantan nanti jemput ke rumah pada 25 Mei 2013 (kalau nak datang call dulu zuha ok )......

dan pada bulan MEI juga datangnya bulan rejab.......





nak kenali orang bulan MEI , let's read !




MEI
* Keras hati & degil.
* Kuat semangat & bermotivasi tinggi.
* Pemikiran yang tajam.
* Mudah marah apabila tidak dikawal.
* Pandai menarik hati & perhatian orang lain .
* Perasaan yang amat mendalam.
* Cantik dari segi mental & fizikal.
* Tidak perlu dimotivasikan.
* Tetap pendirian, tetapi mudah dipengaruhi oleh orang lain.
* Mudah dipujuk.
* Bersikap sistematik (otak kiri).
* Suka berangan.
* Kuat daya firasat memahami apa yang terlintas di hati orang lain tanpa diberitahu.
* Bahagian telinga & leher mudah diserang penyakit.
* Daya khayalan yang tinggi.
* Permikiran yang tajam.
* Pandai berdebat.
* Fizikal yang baik.
* Kelemahan sistem pernafasan.
* Suka sastera, seni & muzik serta melancong.
* Tidak berapa suka duduk di rumah.
* Tidak boleh duduk diam.
* Tidak punya ramai anak.
* Rajin dan bersemangat tinggi.
* Agak boros






 keep reading, with luv from azuha

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...