Wednesday, 24 July 2013

KERAJAAN UMUM SUMBANGAN RAYA.......ALHAMDULILLAH

PASTI SEMALAM SEMUA KAKITANGAN KERAJAAN TERSENYUM .......
TAPI TAK BERAPA LEBAR KAN.......SEBAB APA...???? SEBAB MUNGKIN JUMLAH YANG DIUMUMKAN ADALAH KECIL.......TAPI HARUS DIINGAT....ITULAH REZEKI KITA YANG KITA DOK MINTA DALAM DOA KITA KEPADANYA KAN.....??? ADAKAH KITA BERSYUKUR ATAU BERTERIMA KASIH PADA NYA YANG MAHA PEMURAH.......DIA MEMBERI HAMBA-HAMBA BERITA GEMBIRA .....DAH LA DIBERIKAN RAYA......NAH BAGI LAGI REZEKI  UNTUK KITA LEBIH MERASAINYA........TAPI BERAPA BANYAKKAH HAMBA-HAMBANYA BERSYUKUR ......?????

MUNGKIN ADA.....YANG KATA ..." ALHAMDULILLAH..." DAN MUNGKIN ADA YANG KATAKAN....." ALAH SIKITNYA....INILAH KALAU DAH MENANG RAKYAT DILUPAKAN......HAH PILIH LAGI BN......"  ATAU ..." RM500 NAK BUAT APA......KALAU CAM TU TAK YAH BAGILAH......" DAN ADA JUGA KATA ..." RM500 , APA HARUS AKU BUAT NAK BELI KELENGKAPAN RAYA NI .....BAJU ANAK-ANAK , TAMBANG BALIK KG.....MAKAN RAYA DAN SEGALA MACAM PERKARA LAGI KENA SETTLE.....LEPAS RAYA LAMBAT LAGI NAK GAJI.....KENA BUAT LOAN LA NI , ATAU NASIB BAIK ADA KREDIT KAD......GUNALAH DULU NANTI BAYAR SIKIT-SIKIT....."

ITU ANTARA KELUH KESAH MANUSIA ......ADA YANG TAK PERNAH CUKUP...ADA YANG ALA KADAR....ADA YANG CUBA MENCARI JALAN LAIN.....ADA JUGA YANG HANYA BERDIAM DIRI.........

KALAU ADA BEKERJA KERAJAAN , APA REAKSI ANDA ?????

TEPUK DADA TANYA SELERA ....KATA PERPATAH......ADAKAH SETIAP TAHUN KITA ALAI KEADAAN INI.....NAK MARAH KAT SAPA ??? 

SEBENARNYA TENGOK DIRI KITA , JANGAN TANYA ATAU TENGOK ORANG LAIN......

MASIH BELUM TERLAMBAT........CUBA UBAH SEGERA TINDAKAN ANDA......

MARILAH BERNIAGA KAWAN-KAWAN .......TIDAK SALAH JIKA KITA MENDENGAR DULU ....@ SURVEY ......

ZUHA RASA TELAH BANYAK BERI PANDANGAN DAN CADANGAN , TERSERAH PADA U OLLS UNTUK NILAIKAN.....
keep reading, with luv from azuha

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...