Sunday, 21 July 2013

MENU FOR IFTAR......RAMADHAN 2013 HARI KE LAPAN



PERNAH DENGAR DAGING MASAK SINGGANG ??? KELANTAN RECIPE......HUH......KAW..BEB

LEMPENG PISANG KELAPA ???     RECIPE BONDA.....

SIMPLE MENU BUT SO TOUCHING WHEN HAVE THESE DISH FOR IFTAR.........




CARA MEMBUATNYA :


DAGING SINGGANG....

SENANG BEB...

DAGING (IKUT SUKATAN SENDIRI BANYAK KE SIKIT , JENID DAGING...ZUHA BIASA PAKAI DAGING BATANG PINANG ATAU DAGING YANG TAK BANYAK LEMAK.....SESETENGAH SUKA DAGING YANG BERLEMAK.....IT'S OK)

LENGKUAS - KETUK

CABAI KERING 3 @ 4 HELAI (POTONG BIASA )

REMPAH BIJI (ANGGARAN SENDIRI 

GARAM SESEDAP RASA (KALAU SESETENGAH ORANG KELATE MASUKAN 2 SUDU BUDU , KALAU LETAK BUDU KURANGKAN GARAM , KALAU TAK SUKA BUDU IT'S OK)

GULA SEDIKIT SAJA NAK BAGI BALANCE TASTE 

HALIA (DIMAYANG)

BAWANG PUTIH DAN BAWANG MERAH (DIMAYANG )

DAGING REBUS HAMPIR EMPUK DAN TAMBAH SEMUA BAHAN DIATAS DAN MASAK SEHINGGA EMPUK.....KALAU ADA YANG NAK PEDAS LAGI MASUKAN SERBUK CILI 1 @ 2 SUDU...

SIAP DI HIDANG...

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...