Friday, 30 August 2013

Walaupun berkelulusan master ......#RYNNESHAK.....

Salam ,sementara menunggu anak dari sekolah zuha berkesempatan untuk membuat post ini.(inilah bestnya biz online ni anywhere anytime )...

so kali ini nak kongsi sucess story seorang biz partner yang berjaya mencapai level tertinggi dalam bizz ini walaupun asalnya hanya berminat nak pakai korset saja. #rymneshak ; seorang graduan master dari oversea beralih minat dan menjalankan perniagaan ini setelah mendapat  sokongan hebat dari suaminya walaupun pada awalnya dia cuba menolak peluang perniagaan ini awalnya....kerana apa ???? .....

#Rynneshak pada asalnya hanya ingin membeli korset, dipertemukan jodoh dengan #cdmmaisarah. Pertemuan pertama itu turut dihadiri oleh suaminya dan secara tidak langsung sang suami turut mendengar #marketingplan yang dibentangkan oleh cdmmaisarah.
Dia berkeras tak nak join biz ini walaupun dalam hati kecilnya terasa sesuatu tarikan. Keegoaan bahawa perniagaan ini tidak setimpal dengan pembelajarannya semasa di oversea. Tambahan pula modal yang diperlukan dalam plan tersebut bagi beliau amat besar sedangkan pada ketika itu dia membuat simpanan untuk melancong ke AUSTRALA bersama sang suami. Ibunya juga tidak bersetuju dengan cadangan untuk menyertai perniagaan ini. Ia lah ibu mana yang nak tengok anaknya yang diberi pendidikan tinggi nak jadi penjual korset pulak tu kan.

Bila ditanya pendapat sang suami , dia masih mengharapkan Rynn menyertai perniagaan ini kerana yakin dengan plan pemasaran dan cara #cdmmai approach . Sang suami sanggup melepaskan peluang melancong yang pada ketika itu telah di buat booking tiket dan hotel. Bagaimana kalau terjadi pada kita kan ? Bagaimana dengan #rynneshak ???

Dia akhirnya menyertai perniagaan ini selepas memohon petunjuk dari Nya. Berkat dengan keyakinan dan bertawakal kepadanya #Ryneshak akhirnya dapat membuat 100G dalam masa 2 bulan dan pendapatan bagi bulan keduanya adalah RM16k !!!!!! Terkejut tak ???? Mestilah kan , siapa sangka pendapatan yang diperolehi melebihi jangkauan dan igauan kita semua ....kalau kita mula-mula kerja dapat gaji macam tu ka ???? Rasanya kalau zuha sendiri yang dah hampir 13 tahun dalam bidang perkerjaan makan gaji ni masih tidak capai pendapatan bulanan sebegitu...

So bermula dari situlah dia membuktikan pada dirinya sendiri , ibunya dan sementelah pada suaminya yang banyak menyokong perjuangan isterinya......

Tapi adatlah setiap kejayaan ada ranjaunya tak kira kecil atau besar....sukar atau terlampau sukar....Ryn ada cerita tersendiri dan dalam kelas pada 25 ogos lepas dia berkongsi supaya biz partner lain alah dengan dugaan, cabaran dan apa jua rintangan....

so saksikan lah video yang memuatkan perkongsian #RYNNESHAK






Zuha nak ucap terims kasih banysk -banyak pada rynn sebab sudi berkongsi cerita dsn semoga inya menjadi sumber inspira #graduan di luar sana. Jadikan perniagaan sebagai profesional anda.

SO TAK KIRA SIAPA KITA , PENDIDIKAN KITA , RINTANGAN KITA.......SAMBUTLAH PELUANG SEKIRANYA DIA BERTANDANG KEPADA KITA SEBELUM ORANG LAIN MERAMPASNYA...SAMBUTLAH......

BUSINESS INI TERLALU INDAH....



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...