Tuesday, 6 January 2015

GOOD STARTING IN JANUARY 2015....HE DESERVE IT.....

Alhamdulillah....hari ini dah hari ke 6...memasuki tahun 2015...... so kalau kira by year .....zuha dah masuk 4 series....hah ... tengok cermin 40 tahun.........alhamdulillah.......still young forever......


nak story pasal kegembiraan semalam........zuhamendapat berita gembira....mr hubby ku NAIK PANGKAT.....tentulah sesuatu yang mengembirakan ....terutama bagi seorang #pegawai tadbirdiplomatik.......atau dengan kata lain kerja gomen ....coz what....lambat naik pangkat dan naik gaji pun ciput.....apa boleh buat ....niat kena betul........di kala usianya yang sepatutnya ....he deserve it ! zuha rasa zuha yang lebih gembira.......bila dia capai this point ku harap zuha dapat retire awal......hahahah.....DAN....dan.... aku boleh full timer blogger la.....

ini bukan nak menunjuk-nunjuk tapi inilah perasaan seorang isteri .....mahu yang terbaik untuk sang suami dan kalau boleh kerjaya sang suami lebih berkembang dariku.......

angan ku kalau dia berada dalam track yang betul dan as per planning....zuha boleh bersara awal dari kerja makan gaji ni walaupun gaji ku sudah 5 figure.........nak jadi suri yang dulu dok impi-impi.....walau pun jadi suri tapi boleh juga buat bisnes online full time dan mungkin still can help him ...backup ......butttttt.....still need more time untuil everything in stabile and order........

Alhamdulillah .......dengan rezekimu ya allah......suami ku seorang yang baik sesangat....tak suka sosial even ....dah hampir 13 tahun kahwin....dia tak pernah keluar pi ngeteh atau ngopi dengan kekawan....dia suka aktiviti di rumah......dan alway with me.....tq hubby.....but kekadang kesian lak kan...zuha bukan kongkong dia tapi dia cam tak mau dengan xtvt itu......


biar pun suka dengan berita gembira ini , tapi tanggungjawab dan kerja pun bertambah la......so bila fikir-fikir ni kami sesama memang tanggungjawab besar di tempat kami kerja ......hopefully can be ok.....itu la dok buat part time biz ni untuk berundur awal dari jadual 8 to 6...everyday.......ready nak keluar dari zone selesa ...tapi dengan bekalan la.....


selamat makan tengahari.......# zuha tengahari tapau je....so in time...boleh tulis blog ni......sementara ada idea.....








keep reading, with luv from azuha

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...